X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

LA Galaxy 2-3 Real Madrid

Mourinho še naprej testira svoje igralca, potem ko je Real Madrid odigral že drugo pripravljalno tekmo pred novo sezono. Tokrat je Cristiano Ronaldo začel tekmo na klopi, medtem ko so v prvi postavi med drugim zaigrali Benzema, Van der Vaart in Di Maria. Francoski napadalec je v prvem polčasu odigral še eno solidno tekmo, kjer se je velikokrat prišel nazaj po žogo in s tem omogočil vključitev Ramosa in Drentheja v napad. Belim je kljub zaostanku z dvema zadetkoma ob polčasu, v drugem le uspelo spreobrniti izid, potem ko sta zadetke dosegla Higuain (2) in svojega prvega v dresu Real Madrida, Pedro Leon.

Real Madrid si je ustvaril številne priložnosti v prvem polčasu, vendar pa mu vseeno ni uspelo doseči zadetka. Najlepši priložnosti sta imela Benzema in Di Maria (dve priložnosti), vendar je vratar ameriške ekipe v vseh primerih odlično posredoval. Tik pred polčasu, so igralci Galaxya prvič premagali Dudeka, potem ko so izvajali kot in je bilo v kazenskem prostoru veliko zmede in bili pri tem najbolj spretni. Gostitelji so pred polčasom še povečali svojo prednost, potem ko je Drenthe v kazenskem prostoru naredil prekršek, iz bele točke pa je bil nato nezgrešljiv Landon Donovan in LA je vodil s kar 2-0 ob polčasu.

Mourinho je ob polčasu zamenjal kar deset igralce in sicer so se Garayu pridružili Cristiano Ronaldo, Canales, Pedro Leon, Casillas, Xabi Alonso, Higuain, Marcelo, Pepe, Gago in Arbeloa. Real Madrid je takoj prevzel vajeti igre v svoje roke in ni bilo treba dolgo čakati, da smo videli tudi prvi zadetek kraljevega kluba. Cristiano Ronaldo je s fantastično podajo našel Higuaina, ki je naredil to, kar zna najboljše, dosegel zadetek. Šest minut kasneje je Higuain znova zadel, vendar pa je stranski sodnik označil prepovedan položaj, vendar je počasni posnetek pokazal, da ni bilo prepovedanega položaja. Kljub temu, pa dvomov o zadetku ni bilo nekaj minut kasneje, ko je Higuain navdušili gledalce z briljantnim strelom v daljši vratarjev kot in pol ure pred koncem tekme je bil rezultat že poravnan na 2-2.

V 71. minuti je Sergio Canales z magično podajo našel Higuiana, ki se je sam našel pred domačim vratarjem, vendar mu je slednji strel obranil, odbita žoga pa je prišla na robu kazenskega prostora do Pedra Leona, ki je z izvrstnim strelom premagal vratarja LA Galaxya in s tem dosegel svoj prvi zadetek v dresu Real Madrida. Real Madrid je po tretjem zadetku še naprej pritiskal, vendar pa ni bilo naslednjega zadetka in končni rezultat je ostal 2-3 za Real Madrid.

POVZETEK TEKME:
2- L.A. GALAXY: Ricketts (Perk min.45); Berhalter (Leonardo min.63), Franklin (De la Garza min.63), Gonzalez (Jordan, min.76), Dunivant (Lewis, min.70); Juninho (Klein min.63), Stephens (Cazumba, min.70), Birchall, Donovan (Kirovski min.63); Mathis (Bowen, min.25), Buddle (Magee min.46).
3- REAL MADRID: Dudek (Casillas, min.45); Ramos (Arbeloa, min.45), Albiol (Pepe, min.45), Garay, Drenthe (Marcelo, min.45); Lass (Xabi Alonso, min.45), Diarra (Gago, min.45), Di Maria (Cristiano Ronaldo, min.45), Granero (Pedro Leon, min.45 / Morata, min.88); Van der Vaart (Canales, min.45 /Alex, min.90), Benzema (Higuain, min.45).

GOLI:
1-0 (40′): Dunivant
2-0 (45′): Donovan
2-1 (52′): Higuían
2-2 (62′): Higuaín
2-3 (71′): Pedro Leon