X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Higuian je bil najboljši strelec Argentine na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, zaenkrat pa je najboljši strelec tudi Real Madrida v pripravljalnem obdobju. Pipita je v dveh tekmah dosegel tri zadetke (skupaj je igral 90 minut) in je tako nakazal, kdo bi znal biti prvi napadalec Mourinha. Argentinec je v intervjuju za športni častnik As razpravljal o svojih željah pred novo sezono.

Lani ste bili najboljši strelec Real Madrida v La Ligi, na svetovnem prvenstvu ste bili prvi strelec Argentine in sedaj ste že prvi strelec belih v pripravljalnem obdobju. Vaši seriji ni videti konca.
Vesel sem svojega začetka priprav, sicer pa je še prezgodaj za bilo kakšne zaključke in biti najboljši strelec ekipe v tem času je nepomembno. Moj cilj je, da bi bil najboljši strelec lige, ko se bo sezona končala.

Koliko zadetkov je potem vaš cilj v letošnji sezoni?
Lansko leto sem dosegel 29 zadetkov v vseh tekmovanjih. To je bil dober dosežek, tako da si letos želim doseči še več zadetkov. Bomo videli, če lahko presežem mojo 30-ih zadetkov. To je moj cilj, s katerim želim pomagati ekipi.

Zdi se, da vam počitnice niso prav nič škodile pri vaših zadetkih.
Sam sem samo vesel, da sem se vrnil na treninge v tako velik klub kot to. Imamo novega trenerja, ki je resen, trdo dela in je velika osebnost, kar nam bo pomagali, da bomo še boljša ekipa. Vse svoje sposobnosti je že dokazal v drugih klubih in želim si, da lahko to dokaže tudi tukaj in nas popelje na vrh.

Kako pa je trenirati pod vodstvom Mourinha?
Vsakdo ima svojo metodo, ki se jih moramo navaditi. Upajmo, da bomo osvojili njegove ideje in on naše, ker moramo delovati kot celota.

Ste se srečali z njim?
Pogovarjala sva se, ko sem prišel, prav tako pa je trener, ki se vedno pogovarja z igralci. To je najbolj pomembno za ekipo.

Kaj vam je rekel?
Kot prvo mi je rekel, da naj bom nevaren v napadu in da moramo delovati kot ekipa, da bi osvajali naslove. Pomembno je za nas, da osvojimo kakšen naslov, ker ne moremo končati še eno leto brez lovorike. Zaslužimo si, da osvojimo kaj in bomo videli, če nam bom uspelo.

Po dveh letih v Real Madridu, verjetno cilj ne more biti spet sezona brez lovorike?
Tega se zavedamo. Vsekakor je to velik izziv, vendar moramo dati veselje navijačev in tudi sebi ter popeljati Real Madrid na mesto, ki si ga zasluži.

Torej prisegate na en naslov?
Poskusili bomo osvojiti vse tri naslove, čeprav je jasno, da me Liga prvakov zelo navdušuje.

Ali pomeni ob tem, da je prišel novi trener, da bo moral Higuain spet začeti znova?
Jasno je, da se stvari nekoliko spremenijo z novim trenerjem in da se bom moral spet boriti, vendar tudi sam vem, da lahko igram še boljše.

Kaj mislite o napredku Raula pri Schalkeju?
Škoda, da je šel, vendar se je za to sam odločil in to je potrebno spoštovati. Zagotovo je eden največjih nogometašev sveta in Real Madrida. Želimo mu vso srečo in veliko uspehov. Moramo ga podpirati. Veliko mi je pomagal, za kar mu sem zelo hvaležen.

Čutite praznino v slačilnici?
Bil sem kapetan več let in je zato čudno, da ga ne vidimo več v slačilnici, vendar to so stvari, ki se dogajajo v nogometu in potrebno jih je sprejeti.

P odhodu Raula sta na mestu napadalca ostala le še vi in Benzema. Mourinho je že govoril, da si želi še kakšnega napadalca. Ali menite, da bi se moral klub okrepiti še s kakšnim napadalcem?
No tudi Cristiano lahko igra na mestu napadalca, kakor tudi Kaka ko se bo vrnil, tako da tukaj je še nekaj opcij. Strokovni štab se mora odločiti, katera je najboljša opcija.

Kako bi ocenili vaše nastope na svetovnem prvenstvu?
Vesel sem, ker sem igral dobro in sem izboljšal nekatere stvari. Upam, da mi bo to učenje služilo, da bom še boljši v tej sezoni.

Ali vam je konkurenca pomagala, da ste pridobili na samozavesti?
Svetovno prvenstvo mi je dalo dodatno samozavest. Na žalost nismo osvojili tega, kar smo si želeli, kar pa je bilo postati svetovni prvak. Kljub temu, so mi nabrane izkušnje veliko pomagale in mislim, da je to bilo zelo pozitivno gledano iz moje individualni ravni.

V Madrid si boste od sedaj naprej delili slačilnico tudi z igralcem, s katerim ste si jo delili na svetovnem prvenstvu, z Di Marijo. Kaj lahko on prinese igri Real Madrida?
On je igralec, ki ekipi prinaša širino v igri, kar je nekaj, kar nam je manjkalo v lanski sezoni. Prav tako ima tudi hitrost, tehniko, preigravanja, podaje, … Di Maria lahko veliko prispeva temu klubu. Je odlična okrepitev, ki nam omogoča, da igramo bolj po krilih.

Se vam zdi normalno, da je prejel kritike za njegov podpis Real Madrida?
Vsakdo ima svoje mnenje in ga je potrebno spoštovati. Toda vsi imamo veliko zaupanja vanj in upajmo, da bo blestel na igrišču v vsem svojem sijaju.

Barcelona se je okrepila z Villo. Bo on vaš največji tekmeca v tej sezoni v boju za najboljšega strelca v La Ligi?
Prav tako bodo Lionel (Messi), Cristiano … in še je veliko dobrih napadalcev. Borba za najboljšega strelca bo bila lepa in upajmo, da bo šlo vse tako, kot si želimo.

O Di Mariji smo že govorili, toda kaj menite o drugih okrepitvah kluba?
Pedra poznam že iz Getaf in je zelo zanimiv igralec. Khedira je tudi odličen nogometaš, ki je igral na svetovnem prvenstvu z Nemčijo in zato bodo zagotovo vsi veliko prispevali ekipi. Kar pa je zadeva Cananelsa, pa gre za nogometaš z lepo prihodnost.

Kaj mora ekipa izboljšati letos, da bo lahko prehitela Barcelono?
V zadnji sezoni smo osvojili več kot 90 točk v prvenstvu in mislim, da nam je šlo zelo dobro, vendar pa je na koncu slavila Barcelona, ki je bila impresivna skozi celotno leto. Naš nasprotnik moramo biti mi sami in vemo, da če bomo opravili svoje delo dobro in če bomo osredotočeni, da o pred nami odlična sezona. Najpomembnejša stvar zaenkrat je, da se spoznamo z novimi igralci, ki so se pridružili ekipi.