X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Bayern Munich 0(2)-0(4) Real Madrid

V petek 13. avgusta, sta se na polni Allianz Areni v prijateljsko tekmi soočila Bayern München in Real Madrid za Beckenbauerjev pokal, kjer se je od bavarskega kluba poslovil tudi Franz Beckenbauer. Zmagovalca pokala so odločili šele streli iz enajstih metrov, kjer je blestel Casillas z dvema obranjenima streloma.

V ekipi Real Madrida sta na tekmi doživel svoj prvenec v belem dresu letošnji okrepitvi, Sami Khedira in Ricardo Carvalho, ki sta zaigral tudi v prvi postavi Mourinha, ki je tekmo začel v postavi 4-2-3-1. Ne glede na to, da se v prvem polčasu ni zatresla nobena mreža, je bilo veliko trenutkov, ki so zbranih 69.000 navijačev dvignilo na noge. Real Madrid je tako imel prvi lepo priložnost že v tretji minuti, ko je Pedro Leon lepo podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Higuain, vendar je z glavo streljal preko gola.

V nadaljevanju tekme se je Bayernu poznalo, da ima v tej sezoni za seboj več odigranih tekme in je tako bil bolj nevaren. Svojo prvo priložnost za zadetek so imeli že v osmi minuti, ko je Ribérya v kazenskem prostoru podrl Sergio Ramos, a se je nato izkazal odlični Casillas, ki je najprej obranil strel Badstuberja iz bele točke, nato pa še strel Mullerja, ki je prvi prišel do obiti žoge.

Real Madrid je odgovoril z nekaj nevarnimi napadi, kjer je bil dvakrat zelo blizu zadetka. Cristiano Ronaldo je imel posest žoge na sredini kjer se je lepo otresel treh Bayernovih igralcev ter podal Ramosu na krilo. Ta je v konci napada lepo našel Higuaina, vendar je njegov strel Butt obranil. Tri minute kasneje je Marcelo poskušal s strelom iz 20-ih metrov, vendar je njegov strel le za las zletel mimo desne vratnice. V upanju, da bi domači razveselili Beckenbauerja, je Pranjić poskušal svojo srečo z “volleyem” iz roba kazenskega prostora, vendar ni bilo uspeha, saj je bil v Realovem golo odlično razpoložen Casillas, ki je med drugim obranil tudi strel Ribérya in Kloseja.

V drugem polčasu so v igro prišlo Di Maria, Benzema, Lass in Van der Vaart, ki so poživili igro belih, najbližje zadetku pa je prišel prav Van der Vaart, ki je prišel do strela po odpiti žogi, vendar je le zadel le zunanji del mreže. Kasneje je imel odlično priložnost tudi Cristiano Ronaldo, potem ko mu ga je z odličnim predložkom zaposlil Benzema, vendar je njegov strel z glavo obranim domači vratar. 90 minut igre v bavarski prestolnici se je končalo brez zadetkov, zato je bilo potrebno izvajati še strele iz enajstih metrov, da se je določilo zmagovalca Beckenbauerjevega pokala.

Pri enajstmetrovkah je znova blestel Casillas, ki je obranil kar dve enajstmetrovki, na drugi strani pa so bili vsi Realovi izvajalci uspešni, kar je pomenilo, da je Beckenbauerjev pokal letos osvojil Real Madrid.

Enajstmetrovke:

Bayern Munchen
Badstuber Gol
Hamit Altintop Zastreljal
Ottl Gol
Braafheid Zastreljal
Real Madrid
Cristiano Ronaldo Gol
Van der Vaart Gol
Xabi Alonso Gol
Benzema Gol