X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Özil

imageshack.us

Mesut Özil je opravil svojo prvo novinarsko konferenco kot igralec Real Madrida v družbi generalnega direktorja Jorge Valdana.

“Nič še ni bilo dločenega pred včerajšnjim dnem in iskreno lahko rečem, da sem vesel, da ima ta zgodba srečen konec.”

“Sam si bom prizadeval v Real Madridu le k nadaljnjem napredku, saj je to velik izziv zame. Vedno sem zelo osredotočen in všeč mi je, da trdo treniram. Prestavil sem v peto prestavo in prišel v klub, za katerega sem si vedno želel igrati.”

“Real Madrid je najboljši klub na svetu. Z mojimi svetovalci sem razpravljal o več možnostih, vendar sem si želel priti sem, ker si želim delati z Mourinhom, z najboljšim trenerjem na svetu. Govoril sem z njim in on me je prepričal, da pridem sem. Kaj sva se pogovarjala bo ostal med nama, vendar je on največji razlog, zaradi katerega sem danes tukaj.”

“Vem, da bom še napredoval. Že v Nemčiji in v nemški reprezentanci sem imel močno konkurenco, vendar mi ni stran nikogar, čeprav v Real Madridu igrajo igralci svetovnega kova, kot sta to Cristiano in Kaka, zato mi bo veselje in čast igrati z njimi.”

“Čestital sem Khediri, ko je podpisal za Real Madrid. Bila sva v stiku in sem ga vprašal nekaj vprašanj. O ekipi mi je povedal same dobre stvari in mi je rekel, da je super tukaj.”

“Najboljše ekipe igrajo v Španiji in najboljši klub na svetu je Real Madrid. Upam, da bom lahko pokazal vse kar znam, da bom imel zadovoljivo sezono. Tukaj sem, da osvajam naslove in zato sta tako La Liga, kot Liga prvakov pomembni. Vse si želimo osvojiti in imamo dovolj možnosti, da to tudi uresničimo.”

“Komaj čakam, da začnem igrati. Vedno sem imel zaupanje v sebe in moje prijatelji in družina so me vedno podpirali. Vsem mladim želim povedati, da naj imajo vero v svoje sanje.”

“Sem tipičen igralec številka “10”, vendar sem že dokazal, da lahko igram tudi na drugih igralnih mestih. Vse je odvisno od trenerja, ker bo on odločil, kje bom igral. Osredotočen sem, da dam tukaj od sebe vseh 100 odstotkov.”

Jorge Valdano

“Özil je bil prednostna želja trenerskega osebja, zato bo tudi igral v Real Madridu naslednjih šest sezon. S tem smo tudi zaključili z nakupi za prihajajočo sezono. Veliko truda smo vložili v to, da smo pomladili ekipo in zato smo zelo veseli, da smo uresničili ta cilj.”

“Sedaj moramo samo še skrčiti nekoliko ekipo, kar se bo zgodilo v prihodnjih dneh, pri tem bodo zagotovo ostali v ekipi vsi španski igralci.”

“Mourinho je delal z igralci iz cantere med pripravami in je bil zelo zadovoljen z njimi. Prav tako je zelo zadovoljen s podpisom Özila. V nobenem trenutku se ni obrnil na vodstvo z željo, da potrebuje novega napadalca. S prihodom Özila lahko sedaj igra še na več različnih načinov.”

“Madrid vedno misli na cantero in zato imajo igralce iz mladinskih ekipe vedno možnosti napredovati v prvo ekipo.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us