X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Özil

Mesut Ozil je včeraj po treningu opravil svoj prvi intervju z uradnimi mediji kluba kot igralec Real Madrida.

Kakšen je bil vaš prvi trening z Real Madridom?
Bilo je super. Spoznal sem celotno ekipo in trenerja. Zelo sem vesel, da sem tukaj. Veliko smo se zabavali na treningu. Tudi vreme je lepo, kar naredi trening še bolj prijeten.

Povejte nam, kako je zgledal vaš prvi dan kot igralec Real Madrida?
Zgodaj zjutraj sem zapustil letališče Dusseldorf, v Madrid sem prišel ob 11:00. Nisem imel veliko časa za počitek, vendar sem vesel, da sem se že udeležil svojega prvega treninga. Ta ekipa in klub sta najboljša. Do sedaj sem videl samo pozitivne stvari, zaradi česar sem celo še srečnejši, da sem se odločil, da pridem sem. Vsepovsod sem preprosto imel dobre izkušnje.

Tudi drugi evropskih klubi so se potegovali za vas. Zakaj ste se odločili za Real Madrid?
Mislim, da je Real Madrid najboljša ekipa na svetu, ki ima nekatere od najboljših svetovnih igralcev, kot so to Cristiano Ronaldo, Kaka in še mnogi drugi. Vesel sem, da sem lahko tukaj z njimi. Prav tako sem ponosen, da ima trenerja kot je Jose Mourinho, ki se me je želel v tej ekipi. To je pravi razlog, da sem tukaj, saj je on eden od najboljših trenerjev na svetu, zato je privilegij, da lahko delam z njim. Komaj čakam na začetek.

Z Mourinhom ste govorili preden ste prišli sem in sedaj ste spet imeli priložnost govoriti z njim med svojim prvim treningom. Ste govorili tudi s svojimi novimi soigralci?
Z Mourinhom sem govoril o tem, kaj hoče od mene v tej ekipi. On si me je želel tukaj in zato sem prišel. Bil sem v stiku s Sami Khediro prek SMS-ov, vendar je on bil edini igralec, ki sem ga poznal tukaj. Ostale sem spoznal na svojem prvem treningu.

Kaj vam je povedal Khedira?
Rekel mi je, da si želi, da bi prišel sem. Povedal mi je tudi, da je klub fantastičen in da je v Madridu vreme zelo lepo. Dejal je, da so vsi igralci zelo dobri do njega in da se ima zelo dobro tukaj. Sedaj, ko sem tukaj, vidim zakaj se ima tako dobro. Zelo sem vesel, da sem tukaj in že na treningu sem se imel odlično s svojimi novimi soigralci.

Pri 21. letih ste že eden najboljših igralcev na svetu. Povejte nam, kakšen igralec ste …
Težko je odgovoriti na to. Rekel bi, da sem zelo hiter z žogo. Imam dobre dotik z žogo in lahko rečem, da sem močan s tehničnega vidika. Všeč mi je timsko delo. Vsakdo ki ve, kako igram in me je videl igrati ve, da lahko veliko naredim. Zelo sem vesel, da lahko dokaže svojo vrednost kot igralec Real Madrida. Želim si, da se ljudje zabavajo, ko me bodo gledali igrati.

Dosegali ste zadetke v Bundesligi in v svoji reprezentanci, prav tako pa ste znani po odličnih asistencah svojim soigralcem. Predvidevam, da si tudi tukaj želite nadaljevati v tej smeri.
Da, dosegel sem lepe zadetke tako v Werder Bremnu, kot v nemški reprezentanci. To sedaj je nov izziv za mene in želim pokazati, česar sem sposoben. Želim osvojiti naslove in pomagati ekipi doseči zastavljene cilje za sezono. Verjamem, da lahko v tem letu dosežemo veliko. Imamo vse potrebne “sestavine” in zelo si želim osvojiti La Ligo in Ligo prvakov ob koncu leta.

Trdo boste morali delati, da boste igrali v prvi postavi v tako kakovostni ekipi.
Ne bojim se tega, ker so bile razmere v Werder Bremnu enake. Mislim, da je normalno, da je takšna konkurenca. Vse bom naredil kar bom lahko in potem se bo trener odločil kdo bo igral v prvi postavi.

Povejte nam o svojem nizu v nemški reprezentanci. Bili ste uspešni v reprezentanci do 21 let, to poletje pa ste igrali tudi na svetovnem prvenstvu. Mnogi so lahko opazili vaš talent. Zakaj mislite, da se je pri vas zgodilo vse tako na hitro?
V zadnjih nekaj letih sem dobil priložnost, da pokažem, česa vse sem sposoben. Ob igranje na mednarodnih turnirjih, kot je to svetovno prvenstvo, si bolj izpostavljen in zato te ljudje bolj spoznajo. Z Nemčijo sem bil uspešen, ker smo končali na svetovnem prvenstvu na tretjem mesti in zelo sem užival v tisti ekipi.

Ko ste igrali proti Španiji, ste se že srečali s petimi novimi soigralci. Predvidevam, da boste govorili z njimi o tej tekmi …
Bila je lepa tekma. Moram priznati, da si je Španija zaslužila zmago tistega dne in tudi to, da so postali svetovni prvaki, saj so bili preprosto najboljša ekipa na turnirju. Lahko jim samo čestitam.

La Liga se razlikuje od Bundeslige. Ste si že prej ogledali veliko tekem španske lige?
Ja. Vedno sem gledal derbije, El Clasice in tekme med Real Madridom in velikimi ekipami kot je Valencia. Nisem mogel gledati veliko tekem čez vikend, ker sem ob istem času tudi sam igral. La Liga je ena najmočnejših nogometnih lig na svetu, tako da sem vesel, da sem tukaj.

Kakšne so razlike v stilu?
Tukaj je igra močnejša, saj v prvenstvo igra veliko od najboljših igralcev na svetu, kot sta recimo Ronaldo in Kaka.

Povejte nam kaj o sebi.
Rad preživim svoj prosti čas s prijatelji in družino, tako da jih vedno obiščem, ko imam priložnost. Lahko bi rekel, da sem družinski človek. Rad združim trenutke, ki jih preživim doma s svojo družino s trenutki, ko grem ven v kino s prijatelji, vendar pa se raje zadnje čase sprostim kar doma.

Vaša družina izvira iz Turčije, vi pa ste bili rojeni v Gelsenkirchenu, v Nemčiji …
Zelo sem ponosen na moje turške korenin. Sam sem tretje nemška generacija v moji družini in se zato počutim kot Nemec, saj sem bil vzgojen v Nemčiji. Tam imam veliko prijateljev, tako da imam občutek, da pripadam obema državama. Ljudje iz obeh držav so mi zaželeli vse najboljše v Madridu.

Kaj pričakujete od svojega novega življenja v Španiji?
Opazil sem, da je veliko ljudi na ulicah in zaenkrat mi je bilo zelo všeč, kar sem videl mesta. Videti je zanimivo. K vsemu pomaga tudi vreme in zato sem zelo vesel, da bo Madrid moj novi dom.

Kaj si mislite o stadionu Santiago Bernabéu in vadbenem centru Real Madrida?
Bernabéu je velik in prepričan sem, da bo vzdušje med tekmami odlično. Je veliko večji stadiona od Bremna.

Želite še kaj povedati navijačem?
Ja. Rad bi, da vedo, da bom igral bo svojih najboljših močeh vsako leto, ki ga bom preživel tukaj. Upam, da bomo imeli odlično sezono tako v Španiji, kot tudi v Ligi prvakov.