X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Hercules 1-3 Real Madrid

Prvenec Mourinha v Španiji ne bi mogel biti boljši. Beli so v Alicanteju premagali domači Hercules s končnim rezultatom 3-1, s čimer še naprej ostajajo neporaženi v pripravljalnem obdobju. Svoj prvenec v dresu Real Madrida je doživel tudi Mesut Ozil, medtem ko sta zadetke za Real dosegla Benzema (2) in Di Maria.

Ozil je bil na svoji prvi tekmi v belem dresu zelo ustvarjalen in je sodeloval pri vsaki nevarni akcije Reala. Na sredini je odlično sodeloval s Canalesom in na začetku tekme sta tako ustvarila najlepšo priložnost za Real Madrid. Nemec je lepo videl, da teče Di Maria proti nasprotnikovemu golu, zato mu je iz sredine podal globinsko žogo, ki jo je Argentinec sprejel ter nato tudi streljal, vendar je žoga le za las zletela mimo daljše vratnice (26′).

Marcelo in Di Maria sta lepo kombinirala tri minute kasneje, ob koncu je Brazilec nato podal v sredino proti Higuainu, vendar je Rodriguez razčistil situacijo. Real Madrid je imel več žogo v svojih nogah in bil tudi bolj nevaren, vendar pa je bil Hercules tisti, ki je prvi zadel, potem ko je Rodriguez izvajal prosti strel z desne strani, njegova podaja pa je presenetila tudi Adana v vratih Reala in tako so domači povedli.

Mourinho je ob polčasu naredil šest menjav in je tako v igro poslal Dudeka, Carvalha, Benzemaja, Granera, Drentheja in Pedra Leona namestoa Adana, Arbeloe, Higuaina, Juanana, Marcela in Canalesa.

Madridiste so še naprej prevladovale na tekmi, kjer je imel prvo lepo priložnost Benzema po lepi podaji Granera, vendar je ni izkoristil. Pet minut kasneje je Francoz le izenačil rezultat, potem ko je v kazenskem prostoru lepo sprejel odlično podajo Khedire.

Granero je bil blizu drugemu zadetku Reala, potem ko mu je s peto podal Van der Vaart, vendar pa je domačemu vratarju z zadnjimi močmi uspelo obraniti nevaren strel, kasneje pa je domači vratar še obranil strel Benzemaju z roba kazenskega prostora (74′). Kot pravijo gre v tretje rado in tako je Di Maria le dosegel drugi zadetek za Real, potem ko mu je Leon podal globinsko žogo, Argentinec pa je nato še preigral domačega vratarja in dosegel vodilni zadetek za bele (76′). Deset minut pred koncem je bila Benzema dosegel še en zadetek po podaji Granera in je tako bil nagrajen za odlično predstavo tega večera.

V 82. minuti je bil izključen še Pedro Leon, vendar pa Hercules ni imel več časa, da bi izkoristil številčno prednost in Real Madrid je tako postal zmagovalec pokala mesta Alicante.