X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred pokalom Santiago Bernabéu na novinarski konferenci spregovoril z mediji.

“Ne morem več pričakovati več od priprav pred novo sezono. Nisem imel še veliko časa za delo z mojim igralci, ker so se postopoma pridruževali ekipe praktično celo poletje, vendar sem zadovoljna z odnosom, ki so ga pokazali igralci, saj si želijo delati in napredovati. Dobri rezultati bodo prišli lažje, če bomo več trenirali. Ne pričakujem, da bo ekipa jutri v vrhunski formi, niti še ne proti Mallorci. Pričakujem pozitiven odziv glede na prijateljski tekme, ki smo jih igrali do sedaj.”

“Higuain in Benzema bi skupaj tvorila popolnega napadalca. Ker je to nemogoče, bosta oba morala še napredovati, vendar pa imata še dovolj časa, saj je pred njima še vsaj deset let in lahko rečem, da imata talent, ki ga je zelo težko najti pri drugih igralcih njune starosti v Evropi. Vsekakor pa sem zelo zadovoljen z njima.”

“Strinjam se s klubom. Vložilo so veliko finančnih prizadevanj in sedanja ekipa ima odlične kakovosti. Tekom sezone bomo potrebovali tudi nekaj sreče, da bi se izognili vsem težavam s poškodbami. Hvaležen sem klubu, ker vem, da je moral vložiti veliko naporov, da je podpisal s tako kakovostnimi igralci.”

“Trenutno imamo 26 igralcev, medtem ko si jih želimo imeti samo 25. Nekdo bo moral oditi, vendar pa zato nihče drug ne bo več prišel. Odločitev o tem kdo bo odšel, bo odvisna od dojemanja posameznega igralca, glede njegovih možnosti igranja ali morda ne igranja v tem letu. Ne morem razumeti igralca, ki bi želel ostati v klubu vedoč, da bo težko dobil veliko priložnosti za igranje.”

“Ne bom vam razkril začetne postave, ker niti igralci še ne vedo, kaj bom storil jutri. Ne želim, da bi to izvedli preko medijev. Vpoklical sem 23 igralcev, vendar jih želim imeti na voljo za tekmo 22, torej le dva vratarja, ker sedaj so trije. Ramos, Ronaldo, Casillas in Alonso niso igrali proti Hercules, zato bodo jutri igrali med 70 ali 80-imi minutami. To bo naša prva letošnja tekma doma. Vsi so se med pripravami odrezali dobro in zato si zaslužijo, da igrajo.”

“Akademija si zasluži vse najboljše in zato bomo morali počakati na pravi trenutek. Mladi igralec ne more igrati, če ni pripravljen na to. To pomeni, da lahko začetek kariere za nekoga pomeni tudi konec kariere. Moramo počakati na pravi trenutek. V pripravljalnem obdobju smo jih preizkusili osem in sedaj bolje vemo na čem smo.”

“Cristiano Ronaldo ni pravi napadalec, zato na tem igralnem mestu izgubi veliko svojega talenta. Lahko nam ponudi rešitev na tem položaju če je potrebno, tako kot nam lahko Ramos in Khedira ponudita v golu, če izgubimo oba vratarja.”

“Ne vem, kako je pri Realu ob porazih. Zaenkrat poznam samo Real v pripravljalnem obdobju, ko je vse zelo mirno. Komaj čakam, da se že začne tekmovalna sezona in da občutim pritisk, saj je to moje pravo delovno okolje. Vem, da nikjer ni večjega pritiska kot pri Realu in tega se zelo veselim.”