X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je spregovoril za spletno stran Uefa.com, pred žrebom skupinskega dela Lige prvakov.

“Da, rad bi ga imel v ekipi (Raula, op.p.), ker je simbol Madrida, simbol pravega profesionalizma, simbol zmagovalca Madrida in zgodovinska ikona kluba. Vendar pa hkrati mislim, da je on igralec, ki si zasluži svobodo, ki jo je dobil s strani kluba, da se sam odloči v katero smer bo šlo njegovo življenje. Je inteligenten človek, ki si želi igrati na vsaki tekmi in ob tem razume, da sta Gonzalo Higuaín in Karim Benzema dva 22-letna napadalca, s čimer se je spremenil prostor okrog njega in zaradi tega se je pogumno odločil.”

“Ne maram primerjav (Guti-Canales, op.p.). Guti je ustvaril zgodovino v Madridu, pričaral nepozabne trenutke vsakomur, ki ljubi nogomet. Res pa je, da ima Canales nekaj atributov Guti na igrišču, saj misli na enak način. Morda je Canales večji borec in je bolj agresiven, vendar je tudi igralec, ki ima veliko stvari, ki jih ima tudi Guti.”

“Glavni cilj ekipe se je uvrstiti v naslednji krog tekmovanja z največ možnimi številom točk na šestih tekmah skupinskega dela Lige prvakov. Velik problem Madrida je to, da klub ne sodi med nosilce skupin, potem ko je izgubil ta status in zato si ga moramo sedaj nazaj pridobiti. Moja trenerska tradicija je bila vedno taka, da ko sem prišel v Porto, v Chelsea in v Inter, nismo bili nosilci skupine, tako da zaenkrat še nisem imel dovolj sreče, da bi prišel v klub, ki bi bil nosilec skupine. Zaradi tega so stvari nekoliko težje, ker prvi favorit je ekipa, ki je nosilec skupine, tako da je težko biti na koncu vodilna ekipa skupine in če ti to ne uspe pomeni, da dobiš v naslednjem krogu spet močnejšega nasprotnika.”

“Stvar, ki me je najbolj presenetila, je želja igralcev po zmagah. Kljub temu, da mnogi ljudje mislijo drugače, ti igralci ne igrajo v idealnem okolju, prav zaradi tega ker igrajo za Real Madrid. Tako so pravo nasprotje tega, saj si želijo zmagovati in še napredovati. Zaradi tega je to ekipa, s katero rad delam. Vsekakor ni popolna ekipa, niti ne ekipa, ki je bila pravkar dana skupaj, vendar pa mi je v veselje delati s temi igralci.”

“Želim zgraditi drugačen Real Madrid v upanju, da bo še boljši. Upamo, da bomo osvojili kaj, glede na to da je v zadnjih letih ekipi spodletelo pri tem.”