X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ramos

Sergio Ramos je navdušen nad novo sezono, ki se bo začela ta teden in upa, da bo ligaško prvenstvo bolj konkurenčno kot kdaj koli prej.

Ekipa je osvojila pokal Santiaga Bernabéua, vendar pa ni pustil najboljšega vtisa s svojim slogom igre. Kako ekipa sprejema nov projekt in kako bi ocenili priprave?
Še vedno je prezgodaj, da bi prišli do zaključkov, vendar sem osebno zelo ponosen na nov projekt in naši novi igralci bodo takoj igrali po svojih najboljših močeh, ko se bodo popolnoma prilagodil na ekipo. Najbolj pozitivna star do sedaj je ta, kako povezani postajamo.

Mourinho želi, da igrate kot centralni branilec, vendar pa ste sami bolj navajeni igrati na desnem boku. Kje se počutite bolj udobno?
Hočem igrati. Vsak igralec si želi, da bi imel njegov trener zaupanje v njega. Obe igrani mesti, tako mesto centralnega branilca, kot desnega bočnega branilca poznam zelo dobro in zato se na obeh igralnih mestih počutim udobno. Kar je pomembno je, da igram po svojih najboljših močeh.

Kako odsotnosti v obrambi vplivajo na vas osebno?
Glede tega nismo imeli veliko sreče in upam, da se bo to tekom sezone spremenilo. Garay, Pepe in Albiol so vsi bili že poškodovani pred tekmo, medtem ko se je Gago poškodoval prav na zadnji tekmi. Upamo, da se bo ta slab niz poškodb končal čim prej.

Sami ste poznali kakšen je slog igre španske reprezentance že pred svetovnim prvenstvom. Res je še prezgodaj, vendar ali ste že osvojili vse ideje in želje Mourinha?
Tisti, ki igramo za špansko reprezentanco, igramo skupaj že vrsto let in zato se med seboj poznamo že zelo dobro. Po drugi strani pa sem ponosen na ekipo igralcev, ki je v Real Madridu in morali bomo dokazati, da smo pripravljeni za boj z najboljšimi ekipami na vsaki tekmi.

Menite, da bo letos v La Ligi večja konkurenca med ekipami?
Želel bi si, da bi bila, ker je veliko bolj zabavno, če je več konkurence. V zadnjih letih sta Barcelona in Real Madrid prevladovala v prvenstvu, vendar so se tudi druge ekipe dobro okrepile in upamo, da je raven tekmovanje še vedno visoka. Všeč mi bi bilo, da bi bile še druge ekipe, ki bi lahko osvojile naslov.

Real Madrid ni osvojil naslova že dve leti. Zdi se bistvenega pomena, da sedaj zmaga …
Real Madrid potrebuje naslove, ker jih ima več kot katera koli druga ekipa na svetu. Smo ambiciozni in želimo dodati nove trofeje na naše police.

Sedaj ste že drugi kapetan. Ali imate vzornika za to odgovorno delo?
Imel sem srečo, da sem si delil mesto v slačilnici z odličnimi kapetani, tako v Real Madrid kot v Sevilli. Javi Navarro in Pablo Alfaro sta bila odlična veterana, ki sta me naučil, vse okoli slačilnice. V Real Madridu sem šest let in sem zato imel srečo, da sem se učil od Raula in Gutija. Naučila sta me vrednot kluba in kaj pomeni nositi ta dres s tem grbom. Kapetani imamo veliko odgovornost, ker moramo vse to naučiti mlajše igralce.

Ali menite, da bo prihod Mourinha deloval kot neke vrste “protistrup” proti Barceloni?
Upam. Menim, da je odličen trener in njegovi osvojeni naslovi povedo vse. Je zelo izkušen in mi smo pripravljeni storiti karkoli bo on rekel. Je dobra oseba in fantastičen trener, ki iz vsakega posameznika potegne le najboljše.

Ali menite, da mora klub okrepitvi igralec tipa številka “9”, ali menite, tako kot Valdano, da lahko za to mesto uporabite mlade igralce?
Sam sem samo nogometaš, ne nekdo ki odloča o tem, vendar menim, da bi vsaka okrepitev bila dobra. O tem se bo odločilo vodstvo. Lahko vam samo povem, vam bomo lepo pozdravili vsakogar, ki bo prišel.