X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je na petkovi novinarski konferenci razpravljal o namerah ekipe na svoji prvi uradni tekmi v novi sezoni.

“Ekipa je še vedno v obdobju napredka. Po svetovnem prvenstvu, smo se reprezentanti pridružili ekipi šele sredi priprav. Trener potrebuje čas, da vsem igralcem predstavi vse svoje nove zamisli na igrišču. Še naprej moramo trenirati, vendar bomo s časom napredovali in pri tem okrepili tista področja igre, ki bodo to potrebovala. Edina stvar, ki šteje za Real Madrid, so zmage. Razpored tekem je zelo natrpan, tako da bomo poleg vikendov igrali tekmo še skoraj vsak torek ali sredo.”

“Želimo zmagovati in s tem osrečiti ljudi. Ekipa trenira zelo trdo, da bi bila samozavestna in da bi zmagala tekmo proti Mallorci. Zelo pomembno je, da začnemo z zmago, da bi se izognili vsem napakam na začetku. O žrebu Lige prvakov bomo še imeli čas govoriti in o ekipah s katerimi se bomo soočili, vendar pa smo sedaj osredotočeni le na tekmo proti Mallorci.”

“Vsak trener ima svoje metode igre, vendar pa ima Mourinho prav poseben način dela: da bo ekipa dosegla pozitivne rezultate, mora biti ekipa kompaktna in vsak mora delati v najboljšo korist moštva. Mourinho je zelo direkten s svojimi idejami in prav tako igra svojo igro izven igrišča.”

“Moram uravnovesiti sredino, hitro podajati in kontrolirati tekmo. Vse to ni tako zelo drugače od tistega, kar sem počel že v preteklosti. Canales je zelo naraven, je dober človek in se je zelo dobro prilagodil na ekipo. Res si želi še naprej učiti, poleg tega pa ima v sebi veliko potenciala in zna predvidevati potek igre. Je še zelo mlada in ima srečo, da igra v Real Madridu, ker ima zelo obetavno prihodnost.”