X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Začetek La Lige je pred vrati in navijači Real Madrida že komaj čakajo, da vidijo Real Madrid pod vodstvom Mourinha na uradni tekmi. Mourinho je tako pred začetkom sezone razpravlja v intervjuju za španski častnika Marca o svojih pogledih in idejah za prihajajočo sezono.

“Moj namen je opredeliti mentaliteto tekme na vsaki tekmi. Prav tako morajo upoštevati posebno pot, pri čemer pa sam želim začeti ustanovitvi to brez hitenje glede načina kako morajo igrati. Prepričan sem, da bodo igralci tekom sezone napredovali. Po treh mesecih kot trener Real Madrida lahko rečem, da je ekipa srečna in da ve, kaj mora storiti.”

“Naš način dela je sledeč: sam se ustavim in nekaj vprašam, igralec odgovori, govori z soigralcem, nato pa sam opazujem ostale, ko se pogovarjajo, tako da se ustavim in poslušam. Takšne situacije imam najraje, ker je to najboljši način, da vidimo naše napake. Vedno sem bil trener, ki si želi, da dvigniti motivacijo ekipe že od samega začetka.”

“Kvaliteta igralcev skupaj z motivacijo in predanostjo, mi da misliti, da bodo igrali kot prava ekipa. Cilj je igrati dobro in zmagovati. Bistveno je imeti strukturo igre z močnejšim položajem na igrišču. Prepričan sem, da bo ekipa to dosegla, vendar pa to ne bo takoj prišlo in sam sem le trener, ki gara ne morem pa delati čudeže.”

“Opazil sem, da so ekipe, ki igrajo proti Real Madridu, pod nekakšnim pritiskom in so zaradi tega živčne. Real Madrid ima malo časa in ne tudi veliko potrpljenja, da bi dosegel svoje cilje. Ekipa mora začeti tekmovanje v Ligi prvakov samozavestno in mora misliti na to, da bo prva v svoji skupini.”

“Predsednik Real Madrida je vložil veliko truda v izgradnjo ekipe. Dal mi je vse, kar potrebujem za pravilno delovanje, zato upam, da bo že to sezono veliko pozitivnih rezultatov.”

“Raul ljubi nogomet in hoče igrati za Schalke 04 naslednje dve leti in vesel sem za njega. Nekega dne ga vidim kot svojega naslednika v Realu, kar pa se mene tiče, lahko takoj pride in postane moj pomočnik. Kadarkoli želi, ponudba je odprta.”