X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred svojo prvo tekmo v La Ligi spregovoril za medije.

“Pomembno bo zmagati na Mallorci, vendar pa to še ne bo tekma, ki bo odločila o naslovu. Tekma bo nekaj posebnega za vse nas in za Mallorco. Soočanje z Real Madridom vedno da nasprotnim ekipam dodatno motivacijo. Po eni strani bo to čudna tekma, ker se bodo naši reprezentanti po koncu tekme pridružili svojim reprezentančnim ekipam. Proti Osasuni bomo tako igrali 15 dni pozneje in zmaga bi nam pomagala, da bi ostali mirni do takrat. Tri točke so vedno pomembne, ker nikoli ne veš, kako pomembne so lahko ob koncu sezone.”

“Mallorca je ohranila jedro ekipe iz zadnje sezone, v kateri jim je uspel končati na petem mesto v ligi. Laudrup zgleda dober trener in jih bo zato težko premagati, vendar Real Madrid je Real Madrid in noben nas ne bo enostavno premagal.”

“Canales bo igral kot napadalni vezist. To poletje je imel priložnost delati z ekipo več časa, potem ko je prišel v ekipo takoj po njegovih počitnicah in po igranje na evropskem prvenstvu do 19 let. Prav tako je sodeloval pri treh ali štirih pripravljalnih tekmah. Canales zelo dobro opravlja svoje delo in njegovo igranje mi bo pomagalo prenesti sporočilo ekipi: status v ekipi nikomur ne more jamčiti igralnega časa. Canales še ni zvezda, prav tako je bil zelo poceni okrepitev in je še zelo mlad. To je vsekakor poslano pozitivno sporočilo ekipi, saj to pomeni, da lahko kdorkoli zaigra v začetni postavi. Xabi Alonso, Cristiano, Higuain in še sedem drugih igralcev bo prav tako zaigralo v jutrišnji začetni postavi.”

“Ne želim spremeniti Canalesa v neke vrste fenomena, ker on ni to. Ne želim ga tudi spremeniti v novega Gutija, ker še ni osvojil vseh naslovov, ki jih je osvojil Guti. Canales je mlad igralec z velikim potencialom, ki ima svoje ambicije in se je pripravljen učiti in napredovati.”

“Lass je briljanten ekipni “delavec”. Igranje več mesecev zaporedoma, mu je pomagalo, da je postal bolj zrel. Sedaj je veliko močnejši igralec, kot pa takrat, ko sem ga srečal v Chelseaju. Prav tako je tudi bolj vsestranski igralec, glede na to, da lahko igra tako kot desni bočni branilec, kot obrambni vezist. Govoril sem z njim in verjamem, da je pripravljen igrati kjerkoli ga bo ekipa potrebovala.”

“Ne morem vključevati vseh svojih igralcev na seznam vpoklicanih igralcev za naslednjo tekmo, saj imam veliko ekipo. Diarra se je pravkar opomogel po poškodbi, zato ne bo še šel z nami. Z Marcelom v prvi postavi in z Arbeloo na klopi, ne potrebujem še Drentheja na klopi. Van der Vaart je ustvarjalen igralec in verjamem, da je bila odstranitev Garaya z začasnega seznama igralcev pametna poteza s strani kluba, ker bo on zaradi poškodbe odsoten še kar nekaj časa.”

“Čez dva meseca bomo igrali boljše in čez štiri še boljše. Moje ekipe izkoristijo v celoti svoj potencial šele v drugi sezoni, zaradi stabilnega načina dela in povezanosti med vsemi igralci. Kljub temu pa mora velik klub osvajati naslove od samega začetka in psihično smo pripravljeni na to. Pomembno je, da vemo kje ležijo naše omejitve, ker nas bo to naredilo še močnejše. Pripravljeni smo na nedeljsko tekmo.”

“Naslednji teden bom imel na voljo dva vratarja, tiste ki so poškodovane, Granera, Leona … zato se bomo mi pridružili Castilli in bom treniral tudi igralce iz Castille. Mladi igralci se nam bodo tako pridružili, kar je dobro za njih, saj jih še dodatno motivira. Vsekakor je boljše tako, kot pa igranje štiri na štiri, kjer morajo sodelovati tudi trenerji. Glede na razpored reprezentančnih tekem, bomo komaj kaj imeli časa za pripravo na tekmo proti Osasuni, medtem ko bodo oni po drugi strani imeli 15 dni, da se pripravijo na nas.”

“Ni se enostavno prilagoditi Khediri in Ozilu, vendar pa tudi sam nisem pričakoval, da bosta pokazala ves svoj razkošen potencial že v parih dneh. Ostati morata mirna in stvari jemati počasi.”

“Težko je izbrati favorita za končno zmago v prvenstvu. Nikoli ne veš, katera ekipa je boljše pripravljena, vendar mislim, da je normalno, da ljudje gledajo na nas in na Barcelono, kot na favorite glede na našo zgodovino.”