X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mallorca 0-0 Real Madrid

Real Madrid pod vodstvom Jose Mourinha je bil odločen, da proti Mallorci na prvi tekmi sezone, doseže zadetek že od prvega trenutka naprej, Higuain je tako imel že v 8. minuti prvo lepo priložnost, vendar je Aouate odlično posredoval. Mallorca se je večino časa osredotočala na obrambo v upanju, da bi jim uspelo ukrasti kakšno žogo in tako hitro izpeljati uspešen protinapad.

Večino prvega polčasa je bil Casillas bolj kot ne samo gledalec in obramba Reala skoraj ni imel dela. Mallorca je zatekla h grobimi prekrški nad Cristiano, Ronaldo,, Di Marijo in Higuaina, da so jih lahko zaustavili, kar je zelo ustavljalo tempo igre varovancev Mourinha.

Tekma se je na ta način upočasnila in Mallorca je to izkoristila tako, da je poskusila svojo srečo tudi v kazenskem prostoru Real Madrida pred polčasom preko Castra, ki pa je streljal mimo vrat Casillasa.

Domači so v drugem polčasu nato bili veliko bolj prepričani vase in Victor je v 50. minuti preskusil pripravljenost Casillasa s strelom z glavo. Devet minut kasneje je Ronaldo poskušal doseči prvi zadetek iz prostega strela, vendar se je Aouate znova izkazal. Zdelo se je, da belim primanjkuje ustvarjalnih idej v napadu, zaradi česar je Mourinho posegel po menjavah.

Benzema in Ozil sta prišla v igro namesto Di Marie in Canalesa. S sistemom z dvema napadalcema je Real Madrid bil veliko bolj ofenziven in Higuain je imel še eno priložnost v 63. minuti, vendar pa je domači vratar še enkrat prebral njegovo namero in mi še enkrat zbil žogo.

20 minut pred koncem je v igro prišel še Khedira namesto Arbeloe, zaradi česar se je Lass pomaknil v obrambo. V 78. minuti je Benzema odlično podal Ronaldu, vendar pa je njegov strel zletel mimo gola, še preden je domačemu vratarju uspelo posredovati.

Svoje poskuse je imela tudi Mallorca, vendar pa ti niso resneje ogrozili Casillasa. V zadnjih minutah tekme je Higuain še enkrat poskušal premagati Aouateja, vendar pa še enkrat več ni bil uspešen, eno priložnost pa je imel tudi Khedira, ki je skoraj dosegel zadetek z glavo. V sodnikovem podaljšku je imel izjemno priložnost še Benzema, vendar pa je preslabo zadel žogo in Aouate je obranil njegov strel.

Stadion: Iberostar (Mallorca)
Sodnik: Fernandez Borbalan
Mallorca 0-0 Real Madrid