X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Reprezentančne tekme igralcev Real Madrida

Številni reprezentanti Real Madrida bodo v prihodnjih dneh igrali tekme reprezentančnih kvalifikacij za Evro 2012, medtem ko bodo ostali igrali prijateljske tekme. Sedemnajst igralcev se bo tako vrnilo nazaj v Madrid šele naslednji teden in sicer v torek ali sredo, ko bodo nadaljevali s pripravami na drugo tekmo prvenstva proti Osasuni, ki jo bodo odigrali na stadionu Santiago Bernabéu.

V tem tednu se pričnejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012, ki ga bosta gostili Poljska in Ukrajina. Igralci Real Madrida bodo tako igrali kvalifikacijske tekme v španski, nizozemski, francoski, nemški in portugalski reprezentanci.

Branilci naslova, Španci, bodo želeli nadaljevati z dobrim delom, ki so ga prikazali že na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, ko so postali še svetovni prvaki. Španija bo igrala svojo prvo kvalifikacijsko tekmo 3. septembra proti Lihtenštajnu v Valuzu. Štiri dni kasneje bodo varovanci Vicente del Bosqueja odpotovali v Buenos Aires, kjer bodo odigrali prijateljsko tekmo proti Argentini. Pomembno vlogo v španski izbrani vrsti pa bodo tudi tokrat igrali Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso in Arbeloa.

TEKMA DATUM STADION
Lihtenštajn-Španija 03-09-2010 (20:45) Rheinpark (Vaduz)
Argentina-Španija 07-09-2010 (17:00) Antonio Vespucio Liberti (Buenos Aires)

Realovi zadnji nemški okrepitvi, Khedira in Ozil, bosta igrala za Nemčijo, ki je na svetovnem prvenstvu končala na tretjem mestu, na evropskem prvenstvu leta 2008 pa je osvojila srebrno medaljo. Nemci bodo kvalifikacije začeli proti Belgiji 3. septembra in nato 7. septembra proti Azerbajdžanu.

TEKMA DATUM STADION
Belgium-Nemčija 03-09-2010 (20:45) Roy Baudouin (Bruselj)
Nemčija-Azerbajdžan 07-09-2010 (20:45) Rhein Energie Stadion (Cologne)

Cristiano Ronaldo in Carvalho se naj bi pridružila portugalski reprezentanci, vendar pa se je Ronaldo tik pred reprezentančnimi tekmami poškodoval, tako da bo izpustil naslednji dve tekmi portugalske izbrane vrste. Varovanci Carlosa Queiroza bodo igrali svojo prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Cipru v Guimaraesu, drugo pa proti Norveški v Oslu. Benzema bo zaigral za francosko reprezentanco, ki bo 3. septembra v Parizu igrala proti Belorusiji in 7. septembra v Sarajevu proti Bosni.

TEKMA DATUM STADION
Portugalska-Ciper 03-09-2010 (21:45) D. Afonso Henriques (Guimaraes)
Norveška-Portugalska 07-09-2010 (20:30) Ullevaal (Oslo)
TEKMA DATUM STADIUM
Francija-Belorusija 03-09-2010 (21:00) Stade de France (Paris)
Bosna-Francija 07-09-2010 (21:00) Asim Ferhatovid-Hase (Sarajevo)

Svetovni podprvaki, Nizozemci, bodo kvalifikacije za Evro 2012 začeli proti San Marinu in proti Finski. Od Madridist bo v reprezentanci Nizozemske tudi vezist Van der Vaart.

TEKMA DATUM STADION
San Marino-Nizozemska 03-09-2010 (20:45) Serravella Stadium (San Marino)
Nizozemska-Finska 07-09-2010 (20:30) Stadium Feijenoord (Rotterdam)

Novi argentinski selektor Sergio Batista, je med drugimi v reprezentanco vpoklical tudi Di Marijo in Higuaina. Argentina se bo na prijatelsjki tekmi soočila s Španijo, kar pomeni da bi lahko na stadionu Antonio Vespucio Liberti videli naenkrat na igrišču šest igralcev Real Madrida.

Vezist Mahamadou Diarra se bo pridružil reprezentanci Malija, ki se bo pomerila 4. septembra v Praia-ji z Zelenortskimi otoki. Marcelo je bil vpoklican v brazilsko reprezentanco, ki bo med 2. in 8. septembrom le trenirala v Barceloni.

Španska reprezentanca do 21 let s Sergiom Canalesom se bo pomerila z Nizozemsko v Alcoyu (Alicante). Varovanci trenerja Luisa Milla-ja bodo igrali dve ključni tekmi za junijskoevropsko prvenstvo 2011 na Danskem. Španija mora zmagati ti dve tekmi, če se želi uvrstiti v dodatne kvalifikacije.