X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred svojim prvenstvenim debijem na Santiagu Bernabeu, spregovoril z mediji na novinarski konferenci.

“Tekma bo težka, vendar sem že navajen igrati pred občinstvom, ki želi od svoje ekipe dobro igro. Prav tako je bilo San Siru in na Stamford Bridgu. To so veliki klubi, ki so vajeni na uspehe, tako da tukaj ni problema.”

“Sedaj se osredotočamo na to, da bomo morali tvegati za zmago. Naš cilj je zmagati na vsaki tekmi. Bolj pomembno je, da zmagaš tri tekme in nato izgubiš dve, kot pa da remiziraš vseh pet tekem. Ne želim postavljati rekordov, želim točke. Če bomo jutri deset minut pred koncem imeli v žepu samo remi, bom za vsako ceno tvegal za zmago. Rekordi so lepi, vendar so točke še lepše.”

“Cristiano Ronaldo bo začel tekmo, čeprav se bojim možnosti, da se lahko spet poškoduje. Bojim se, da ga bo kdo poškodoval, vendar pa je to normalno v nogometu. Trenira najmanj pet ur na dan na Valdebebasu. Zdravniška ekipa in igralec pravijo, da je 100% pripravljen za tekmo, tako da sam enako tvega glede poškodbe, kot ostali njegovi soigralci. Igral bo, ker je pripravljen igrati in ker bo to težka tekma.”

“Vem katero ekipo bom jutri poslal na igrišče. Resno razmišljam o tem, da bi izbral najboljšo možnost. Igralci morajo razmišljati o vsaki tekmi posebej, vendar pa mora biti trener sposoben videti tudi vnaprej. Trenutno je naša najpomembnejša tekma ta proti Osasuni. Ne bom vam razkril celotne prve postave, ker bi rad pustil dve ali tri igralni mesti prosti, da bo imel nasprotni trener nekaj o čimer bo razmišljal. Svojo začetno postavo bom objavil, ko bo moj tekmec objavil tudi svojo. Ramos, Pepe, Carvalho in Marcelo bodo zagotovo igrali v obrambi. Khedira in Xabi Alonso bosta prevzela svoje dolžnosti na sredini igrišča. Cristiano bo igral z Higuainom, medtem ko vam ne morem potrditi, če bo Canales začel tekmo.”

“Všeč mi je delo Benzema v dresu Francije. Njegov zadetek je bil pomemben za njegovo ekipo. Ko se je vrnil je bil utrujen in je imel nekaj malega težav, vendar je dobro delal. Vsak igralec v tej ekipi je pomemben, ker imamo tekmo na vsake dva ali tri dni. Nisem imel veliko sreče z našimi urnikom, kar mi otežuje stvari. Benzema in Higuain sta pomembna za nas, zato morata storiti vse, kar je potrebno za izpolnitev naših zahtev. Benzema je dobro igral v Bosni, vendar je zame bolj pomembno, da igralec dobro dela in ne da dobro igra. Nadarjeni igralci morajo trdo delati, ker je talent impliciten. Miselnost Benzemaja se je spremenila in trenutno se ukvarja z osebnimi ambicijami.”

“Če želim, da bo ekipa še bolj združena, moram vedno premisliti pred vsako od mojih odločite in biti pri tem zelo previden. Če je tistim, ki delajo pod mano, všeč moje delo, potem naj jim bo, če pa jim ni, pa je prav tako dobro.”

“Zahvaljujem se Camachu za njegove prijazne besede. Skupaj sva trenirala na Portugalskem in nisva nikoli imela problemov med seboj. Vedno smo imeli veliko spoštovanja drug do drugega in sam ga občudujem. Zelo malo ljudi je v nogometu, ki niso hinavci. Camacho je eden teh, saj je vedno pošten in se ne boji razkriti svojih misli. Upam, da ga bo Bernabéu pozdravil tako, kot si to zasluži. Sam nisem storil še ničesar za Real Madrid, medtem ko on je. On ima Real Madrid v svoji krvi. S klubom je osvojil ligaške naslove in upam, da tega navijači nikoli ne bodo pozabili. Upam pa tudi, da bo jutri vseeno izgubil, čeprav je Madridista.”

“Želim, da Portugalska zmaguje ne glede na trenerja. Portugalski igralci so v preteklosti osvojili nagrado Ballon d’Or, vendar pa se je reprezentančni nogometa znašel v težkem položaju. Ne maram videti, da Portugalska izgubi ali remizira in zato upam, da se bo to spremenilo. Imajo dovolj dobrih igralcev, da spremenijo to stanje. Sam bi si želel, da bi bil Aragonés nov selektor, ker je zelo izkušen, toda moje prepričanje je, da bi moral reprezentanco voditi trener iz države same. Ob tem, kar sem dejal, ne glede kako se bo končalo, bo selektor Portugalske vedno imel mojo podporo. Še boljše bi bilo, če bi lahko tudi sam pomagal pri delu s portugalskimi igralci za reprezentanco.”