X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho po svoji prvi uradni zmagi kot trener Real Madrida razkril svoje misli o tekmi.

“Sam ne mislim, da je bila to zelo zapletena tekma. Zmagati je bilo dokaj enostavno. Casillasu ni bilo treba niti enkrat braniti in nikoli se nismo znašli v težavah. Ko je bilo potrebno zgraditi igro, nam je manjkalo nekaj učinkovitosti in mirnosti, vendar pa bo vse to prišlo s časom. Lahko bi še igrali na višji ravni in bi dosegli drugi zadetek.”

“Igranje s tremi napadalci je bilo morda malo tvegano, ker nisem imel še enega na klopi. Dejstvo, da je Benzema dobil priložnost že od samega začetka, je glas o zaupanju v njega. Ve, da lahko igra ob Cristianu in Higuainu. Zgledal je zelo motiviran in opravil je dobro delo. Igranje s tremi napadalci je možno, ampak ti trije igralci se morajo tudi braniti in vršiti pritisk, kot so to storili v drugem polčasu.”

“Ne morem biti zaskrbljen glede svojih napadalcev, ker so vsi nadarjeni in imajo uspešne kariere. Nisem jezen na njih na noben način. Ne morejo občutiti pritiska, ki ga nalagam na njih in prepričan sem, da bodo odgovorili s tremi zadetki na eni tekmi. Pomagali so nam ukrasti žogo, tekli so nazaj v obrambo in v polnem šprintu krenili proti nasprotnikovemu golu. To je ekipa. Všeč mi je, kako je igral Pipita.”

“Prvenstvo je sestavljeno iz tekmovanja dvajsetih ekip. Vsakdo lahko premaga vsakogar in vsaka tekma je tveganje za vse nas. Vemo, da so naši nasprotniki dovolj močni, da zmagajo.”

“Cristiano je opravil odlično svoje delo in sem zelo zadovoljen z njegovo predstavo. Pomembno je bilo, da je igral celotno tekmo, ker ni igral tekme v zadnjih petnajstih dneh, ampak je veliko treniral v telovadnici, da je okreval po poškodbi. Njegov gleženj je v redu in ne bi smel imeti nobenih težav z njim v sredo. Vsak izmed mojih igralcev bo še napredoval.”

“Ozil naredi vse tako, da je bilo videti zelo enostavno, vendar so za to potrebne velike odločitve. Včasih je najlažja igra, najtežja za izvesti. Danes je nudil ključno dinamično ekipi in napreduje kot igralec. Pomembno je za nove igralce, da si zaslužijo svoje mesto in da se jim poveča njihova samozavest.”

“Pred sredo nisem čisto sproščen, ker gre za Ligo prvakov in Ajax je že letos odigral štiri tekme v tem tekmovanju, v celoti pa ima za seboj že deset uradnih tekem. Zaradi vsega tega bi morali biti nekoliko bolj pripravljeni on nas. Kljub dejstvu, da smo imeli težave pri izgradnji igre, realizaciji in priti v ritem tekem, smo mi favoriti in moramo zmagati, ker je bistveno, da imamo dober začetek v Ligi prvakov. Slog igre Ajaxa je drugačen kot slog Osasune, zato bi morala biti precej drugačna tekma od današnje. Imajo nekaj zelo nadarjenih igralcev.”