X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo proti Ajaxu na Santiago Bernabéu spregovoril za medije.

“Ta ekipa je še v izdelavi. Naš cilj je, da še naprej napredujemo in da dosežemo naslednji krog tekmovanja. V izločilnih bojih in v najbolj odločilnih trenutkih tekmovanja, bomo bolj trdna ekipa. Pred tem pa moramo odigrati še šest tekem v zelo težki skupini.”

“Ničesar posebnega ne čutim. Sam imam samo zaupanje v svoje delo, v delo tistih, ki delajo z mano in v moje igralce. Real Madrid ima bogato zgodovino v Ligi prvakov in tako jo imam tudi sam, zato je normalno za vas, da imate poseben občutek in misliti, da se bo nekaj pozitivnega zgodilo. Real Madrid si želi osvojiti svoj deseti evropski naslov tako, kot si sam želim osvojiti svojega tretjega, vendar pa bo to težko.”

“Med šest do osem ekip je, ki bi lahko osvojile Ligo prvakov. Če se bomo uvrstili v naslednji krog, bomo veliko bolj močnejši, kot smo sedaj.”

“Liga prvakov je tekmovanje, v katerim si vsakdo želi zmagati. Ne moreš ga primerjati z drugimi tekmovanji, niti ne s svetovni prvenstvom, ker so te ekipe drugačne od reprezentančnih ekip. To je največji naslov, ki ga klub lahko dobi za zmago, prav tako pa je tudi tekmovanje v katerem so tudi majhne malenkosti zelo pomembne. Zaradi tega tudi ne zmaga vedno najboljša ekipa. Po drugi strani recimo domača prvenstva niso odločena glede na te malenkosti, saj se lahko popraviš katero od napak. Tam vedno zmaga najboljša ekipa, kljub dejstvu, da je pri tem manj prestiža, kot pa pri zmagi v Ligi prvakov. Zmaga v domačem prvenstvu je dobra za dvig samozavesti ekipe. Nobeno domače prvenstvo pa ni bolj pomembno kot ostala domača prvenstva. Danes je Liga prvakov najbolj pomembna za nas, vendar pa bo za vikend to že La Liga.”

“Ajax je velik klub z bogato tradicijo. Tako Ajax, kot Real Madrid, sta velikana v Ligi prvakov.”

“To je odvisno od medije, ali bodo razpravljali o naši sobotni igri ali ne, to ni odvisno od nas. Po tekmi sem jasno povedal, da nismo imeli nobenih težav. Sam ne čutim nič kaj več pritiska in sem povsem miren. Nihče me ne more učiti o negativnih reakcij na stadionu. Vem, kaj pomeni “buu!” in žvižgi, vendar to nima prav nič s tem, kar sem v soboto slišal za deset sekund. Ko zadeneš v uvodnih minutah drugega polčasa, zapustiš stadion miren, ker veš, da si zmagal tekmo. To me prav nič ne skrbi. Tisti, ki me plačujejo, lahko delajo kar hočejo in tisti od nas, ki delamo za Real Madrid, moramo sprejeti to.”

“Cristiano Ronaldo ni kritiziral navijačev. Vedno tvega poškodbo v svoji prihodnosti kot igralec, ko pride na igrišče, tudi ko je v kočljivi formi. Hoče pokazati igralcev in navijačem, da si deli iste cilje in to je to. Ve, da lahko naredi razlika in zaveda se, kaj ekipa potrebuje. Vedno poskuša igrati bo najboljših močeh in to je dobra stvar.”