X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso se bo v soboto pomeril proti ekipi Real Sociedada, torej proti ekipi kjer je Španec začel svojo kariero.

“Proti Real Sociedadu bodo v igri tri točke, tako da bodo bili moji nasprotniki 90 minut, čeprav sem vedno bil in tudi vedno bom pristaš Real Sociedada. Vedno se je lepo vrniti domov. Tam so me vedno lepo pozdravili.”

“Ozil je zelo dober nogometaš. Ima dober občutek, kdaj mora podati, igra od zadaj naprej in ima dober pregled nad igro. Njegovo delo v ekipi je fantastično in verjamem, da lahko postane pomemben igralec v prihodnosti. Cristiano Ronaldo ni neučakan, ampak si želi samo pomagati ekipi in prepričan sem, da bo spet dosegal zadetke. Karim Benzema je kakovosten napadalec. Je introvertirana oseba, vendar pa je njegova predanost ekipi ni sporna.”

“Mourinho ni obrambno naravna trener. Njegov Chelsea je rušil na svoji poti. Svoje tekme želimo zmagati z avtoriteto in da postanemo konkurenčna ekipa. Upam, da bomo ohranili to tendenco, ki smo jo pokazali včeraj. Trener se osredotoča na malenkosti, ko analizira naše nasprotnike in vsak igralec, ki je je delal z njim govori o njem zelo lepo. Vse kar pove v medijih, prej pove tudi nam.”

“Naši napadalci nam pomagajo pri branjenju že v napad, za kar menim, da je zelo precej praktično za ekipo. Težje je nasprotniku napadati, če imamo mi nadzor nad tekmo. Delamo dobro, vendar pa moramo popraviti nekatere napake, da bomo še boljši. Naš sistem je dinamičen, hiter, vendar pa se lahko spremeni, kar je odvisno od posamezne situacije.”

“Strelci zadetkov imajo svoje strelske serije, tako da nisem zaskrbljen zaradi zapravljenih priložnosti. Sam sem bolj zaskrbljen nad tem, kako ekipa deluje in kako se prilagodimo na ideje trenerja. Ko bomo bolj trdna ekipa, bomo dosegli večkrat.”