X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho na novinarski konferenci po sredini tekmi Lige prvakov proti Ajaxu, ni skrival svojega zadovoljstva glede predstave svoje ekipe.

“Igrali smo dobro. Vseskozi smo vršili pritisk in imeli zelo napadalno stališče na igrišču. Ajaxu nismo dovolili, da bi igral svojo igro, v kateri imajo radi posest žoge po celotnem igrišču. Fizična in duševna moč ekipa se z igranjem samo povečuje. Potrebujejo še nekaj časa, da se prilagodijo na nove metode igranja. Čas za prilagoditev pa potrebujejo zato, ker igramo z veliko intenzivnostjo. To je bila igra fantov proti fantom, saj je tudi Real Madrid moštvo mladih igralcev, z izjemo Casillasa, Carvalha in Alonsa.

“Ni lahko igrati na način, ki ga igramo mi, kjer smo osredotočeni vseh 90 minut in smo ambiciozni. Jutri bomo imeli lažji trening, v petek bomo pred potovanjem v San Sebastian normalno trenirali, potem pa bomo spet okrevali za tekmo proti Espanyolu. Zaradi tega sem sam že potegnil črto po to tekmo. Lahko napredujemo še korak za korakom, ampak rabim čas, kljub temu pa sem zelo optimističen.”

“Skrbelo bi me, če bi imeli le dva strela na gol, ali če bi bil Casillas naš igralec tekme. Mnogo let je bil Casillas najboljši igralec Real Madrida, v zadnjih treh tekmah pa se je komaj kaj dotaknil žoge. Morda moji napadalci niso tako učinkoviti, ker vršijo toliko pritiska. Pred golom nismo bili najbolj učinkoviti, vendar smo po drugi strani dobili veliko v smislu, da smo čez celotno tekmo prevladovali.”

“Najboljši način dela s psihološkega vidika za Ronalda in Higuaina je ta, da ne spremenita ničesar. Sam sem bolj zaskrbljen nad tem, kako je organizirana ekipa. Ne želim, da napadamo s petimi igralci in da se branimo s petimi. Rad bi se branil z desetimi in napadal s šestimi ter pri tem imel še štiri igralce za ravnotežje. Cristiano in Higuain sta bila nocoj taktično gledano odlična. Imeli smo dinamičen napad in ostali uravnoteženi in to je tisto, kar rabim za delo vnaprej. Tudi goli bodo prišli, boste videli. Slej ali prej bo ena od ekip plačala za vse zgrešene priložnosti, ki jih zapravljamo na tekmah. Najboljši igralec na obeh ligaških tekmah proti Osasuna in Mallorci je bil vratar. Danes je bil Ajaxov vratar zelo dober.”

“Cristiano bo mogoče rešil svoj strelski post nekega dne, ko ne bo igral tako dobro, vendar bo dosegel dva ali tri zadetke. To se velikokrat zgodi. Igraš dobro in se trudiš po svojih najboljših močeh, gradiš igro, podajaš, da lahko sijejo tvoji soigralci, vendar pa sam ne moreš zadeti. To se dogaja, vendar pa bodo prišli tudi zadetki.”

“Uporabljamo sistem igranja, ki vključuje dobro ravnovesje na vseh položajih. Imamo lastnosti za določeno dinamično igro in zato se je potrebno prilagoditi takšnemu slogu, ker Xabi in Khedira tvorita “lažni” par na sredini. Khedira se velikokrat giblje iz svojega položaja, medtem ko se Xabi znajde ob razvoju igre tudi med dvema centralnima branilcema. Tudi v napadu ni vedno tako kot bi moralo biti, ker dinamičnost vključuje veliko sprememb.”

“Karim Benzema je pameten igralec in upam, da ve, kaj mora storiti, da bo več igral. To je enostavno. Zelo dobro si lahko ogledaš tekmo s klopi … kako se obramba nasprotnika giblje, spremembe v položajih, agresivnost … To je odlično mesto. Slej ali prej bo razumel to.”

“Real Madrid je bil zelo pameten, da ko je podpisal z Ozilom in Khediro. Upali, da bomo dobili takšne vrste igralcev, saj so dobri za ekipo. Da Bernabéu obožujejo Ozila ni tako enostavno in upam, da ohrani svoje mesto na igrišču še dolgo časa.”