X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mouriho: “Imam veliko spoštovanje do Real Sociedada”

Jose Mourinho je v petek na novinarski konferenci po treningu razpravljal o sobotni tekmi proti Real Sociededu, kakor tudi o interesih portugalske nogometne zveze, da bi trener Madridist postal tudi selektor Portugalske.

“To bo naša najtežja tekma do sedaj in to ne rečem zato, ker je to naša naslednja tekma, ampak zato, ker verjamem, da so najtežji nasprotnik proti kateremu smo igrali do sedaj. Ekipe, ki so napredovale iz Segunde Division (druge lige, op. p.) imajo odnos in moralo ter njihova samozavest narašča preko veh meja potem, ko so osvojili drugo ligo lani, zaradi česar je težje igrati proti njim, kot pa igranje proti ekipi, ki ima več izkušenj s Primero Division (prvo ligo, op. p.) in so na sredini lestvice. To so prvenstvene zmagovalne ekipe z zmagovalnim odnosom. Sam sem si ogledal njihove dve zadnji tekmi in lahko rečem, da so zelo organizirani in se dobro branijo. So kompaktna ekipa, ki čaka na protinapade in njihov napad je lahko uničujoč za nasprotnike.”

“Real Sociedad je imel ves teden, da se pripravi, medtem ko mi nismo imeli tega privilegija. Težko mi je sprejeti dejstvo, da igramo že v soboto, potem ko smo odigrali tekmo Lige prvakov v sredo, vendar pa to govori o tem, da smo profesionalci. Na tekmi proti Ajaxu smo potrošili nekaj energije, zato ni bilo enostavno nazaj pridobiti to energijo v samo dveh dneh. Spoštujemo to odločitev in moramo biti v vrhunski formi vseskozi, če želimo zmagati.”

“Portugalska nogometna zveza ni imela kontakta z Real Madridom, ampak je bil klub seznanjen s situacijo z moje strani. Sem sem dolžen temu klubu in zato ne morem sprejeti ponudbe Portugalske. Toda hkrati je ne morem niti zavrniti, ker sem Portugalec in imam močna čustva do reprezentance. Toda pri tem ostaja dejstvo, da reprezentanca ne bi mogla zmagovati le zato, ker bi bil sam selektor ekipe. Real Madrid ima vso pravico, da me obdrži tukaj in ne morem jim ugovarjati.”

“Veliko sem že osvojil. Ljudje so se naveličali gledati moj stil nogometa in čakajo, da mi bo šlo slabo. Vendar pa obstajajo tudi ljudje, ki občudujejo moje delo in imajo radi to kar počnem. Veliko ljudi je na trenerskem kongresu UEFA izrazilo, da jim je všeč način s katerim sem osvojil Ligo prvakov in menijo, da sem opravil odlično delo z Interjem. Sam ne delam, da bi se primerjal z ostalimi. Delam kar pač delam in prepričan sem, da so doseženi rezultati najboljši argument, s katerim se lahko branim. Včasih mi ni všeč, ko se kaj govori in lahko si predstavljam, da so ljudje, ki mislijo, da tekmo ni bilo dobro in da je bila preveč obrambna, čeprav smo 35-krat streljali na gol in končali tekmo z rezultatom 0 – 0.

“Živim za nogomet in za svojo družino. Nimam družabnega življenja. Vse kar počnem temelji na moje delo in na mojih rezultatih.”

“Sam ne gledam tekme favoritov, ko je govor o ostalih tekmah. Če bom imel čas, si bom pogledal tekmo Atletico-Barcelona, če ga ne bom imel, si je ne bom. Mi igramo v soboto v San Sebastianu in nato v torek že proti Espanyolu. Srečen človek bom, če bomo osvojili šest točk v teh dveh tekmah.”