X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je bil zadovoljen z zmago proti Espanyolu.

“Osvojili smo tri točke in prišli na prvo mesto na lestvici. Bomo videli, če smo jutri zvečer še vedno na vrhu po tekmi Valencije. V drugem polčasi smo imeli več priložnosti za zadetek in smo bili tudi mirnejši. Ta ekipa mora še naprej napredovati, predvsem pa najprej potrebuje počitek.”

“Sam sem zadovoljen glede na okoliščine, ker ni lahko igrati na krompirjevi njivi, ni lahko igrati tretje tekme in imeti samo dva dneva med njimi, da okrevaš in ni enostavno se soočiti z nasprotniki, ki nimajo ničesar izgubiti. Moja ekipa je odigrala odlično tekmo. To so najlažje tekme za ekipe, ki so med petim in desetim mestom na lestvici, saj ne čutijo nobenega pritiska, so motivirani in so tudi kakovostne ekipe. Super je za njih, če zmagajo, vendar pa če izgubijo in pri tem igrajo dobro, se bo njihova morala kljub temu dvignila.”

“Dobro smo igrali s Khediro in Arbeloo, ker je bila ekipa bolj poostrena. Naši trije centralni vezisti so nas naredili bolj trdne in začeli smo bolj pritiskati, da bi lažje ukradli žoge nasprotniku in da bi imeli večjo posest v napadu, medtem ko so imeli naši napadalci pokrit hrbet. Ravnotežje pride z igranjem in razmišljanjem istočasno. Mi smo našli ravnovesje prav ob koncu, ko je igrišče postalo večje, saj v igri ni bilo dveh igralcev, vendar pa je bilo podobno na naši strani, saj je bila tudi naša ekipa okrnjena. Sem sem se nekoliko obotavljal glede tega, da bi naredil dve zamenjavi, potem ko je Espanyol imel enega igralca manj kot mi, vendar sem se že odločil tako in moja ekipa je morala biti nekoliko bolj strnjena. Od takrat naprej smo imeli tekmo bolj pod nadzorom.”

“Real Madrid ima samo enega trenerja, ki se lahko odloča in on se vedno odloča potem, ko o odločitvah dobro razmisli. Včasih uporablja intuicijo, vendar je večina njegovih odločitev skrbno premišljenih. Moja ekipa je bila utrujena in ni bila trdna, saj smo prvič začeli izgubljati nadzor nad igro. Khedira, Xabi in Lass so poskrbeli, da se je ekipa bolje povezala.”

“Ekipa je utrujena, saj to še vedno ni ustrezna ekipa in trener ne uporablja rotacij. Sam ponavadi uspešno rotiram štiri ali pet igralcev, enkrat ko je moja ekipa narejena po letih dela. To bom naredil z Real Madridom, ko bom menil, da je ekipa že v drugi fazi izgradnje. Na drugačni ravni bomo v februarju, če pridemo v naslednji krog Lige prvakov. Takrat bom uporabil rotacije, sedaj pa jih raje še ne uporabljam.”

“Raje govorim o sodniki, ko opravijo svoje delo dobro. O sodniku iz San Sebastiana sem govoril, ker je bilo užitek videti tako dobro sojenje. Današnjega sodnika raje ne bi komentiral. Ni bil srečen in tako smo ostali z desetimi igralci in Espanyol je bil dovolj nedolžen, da si je zaslužil rdeči karton malo po tem. Sam sem bil predaleč, da bi videl, ali je bil Higuain zaustavljen s komolcem. Tudi enajstmetrovke še nisem videl na TV, tako da je tudi ne morem komentirati.”

“Delam s svojimi igralci na obrambi pri prostih strelih. Moraš si zaščititi svoj obraz, ko si v bloku. Moraš skočiti ali ostati skupaj, ko braniš prosti strel glede na to, kaj ti naroči trener, vendar pa nikoli ne smeš uporabljati rok. To so negativni dvomi, toda sodnik nocoj ni opravil dobro svojega dela. Njegova odločitev v bistvu ni vplivala na rezultat, kar je najbolj pomembno in kar si vsi na koncu tudi želimo.”