X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Espanyol

imageshack.us

Kljub maratonu Real Madrida, saj je bila to njihova že tretja tekma v šestih dneh, je Mourinho na tekmi proti Espanyolu v prvi postavi napravil le eno spremembo, saj je tokrat namesto Khedire začel tekmo Lass. Real Madrid je v drugem polčasu dokončno strl odpor Espanyola ter dosegel svojo tretjo letošnjo zmago, potem ko so zadeli Ronaldo, Higuain in Benzema.

Beli so na začetku tekme bili videti nekoliko bolj sproščeni kot običajno in imeli v prvih desetih minutah dva nevarna strela, ki bi jim lahko že prinesla vodstvo. Di Maria je imel pri tem najlepšo priložnost, potem ko se je znašel v fenomenalnem položaju za strel po hitrem napadu Reala, vendar pa je njegov strel še boljše obranil Kameni. Drugi strel pa je imel Ozil, ki pa je zadel Galana. Espanyol se odzval in se ni pomaknil na svojo polovico igrišča, ampak se je odločil za napad, kar je nekoliko presenetilo Madrisiste, vendar pa so kmalu našle pravi odgovor na to. V 27. minuti je Cristiano Ronaldo izvajal prosti strel, pri čemer je Luis Garcia znotraj kazenskega prostora igral z roko, zaradi česar je sodnik Clos Gomez pokazal na strel iz bele točke. Tudi strel iz bele točke je izvedel Cristiano, ki pa je moral ponoviti svoj prvi strel, vendar je tudi v drugo zanesljivo izvajal in mreža nasprotnika iz Barcelone se je prvič zatresla (1-0).

Kmalu po začetku drugega polčasa je imel Higuain odlično priložnost iz bližine, vendar pa je iz obrata streljal mimo gola. Real Madrid je poskušal čim prej doseči še drugi zadetek, da bi lažje zadihal, vendar pa se je tudi Espanyol trudil, da bi izenačil rezultat ter tako prisilil Casillasa, da je obranil nevaren strel Verduja. V 60. minuti je moral igrišče zapustiti Pepe, potem ko je prejel še drugi rumeni karto, a sta bili ekipi številčno enakopravni že čez tri minute, ko je Clos Gomez pokazal rdeči karton Galanu po nevarnem prekršku nad Cristianom Ronaldom. V nadaljevanju je Mourinho namesto Ozila in Di Marie v igro poslal Khediro in Arbeloo, da je uravnovesil igro. Tempo igre se je upočasnil in Real Madrid je prevzel popoln nadzor na tekmo. V 69. minuti je Ramos le za las streljal z glavo preko gola, vendar pa je nato deset minut kasneje zadetek dosegel Higuain, ki je lepo izkoristil podajo Ronalda po hitrem protinapadu. Po zadetku je bil Argentinec zamenjan z Benzemajem, ki je po podaji Lassa kmalu dosegel tudi sam svoj prvi zadetek v tej sezoni, potem ko je s strelom po tleh premagal Kemenija. Real Madrid je tako povsem zasluženo osvojil še svojo četrto zaporedno zmago, tretjo v La Ligi in se je po nepopolnem četrtem krogu zavihtel tudi na sam vrh lestvice.

Grafični prikaz zadetka Higuaina (2-0)

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Clos Gomez
Real Madrid 3-0 Espanyol
Ronaldo 28′, Higuain 79′, Benzema 87′
Rdeči kartoni: Pepe 60′; Galan 63′ in Forlin 89′

imageshack.us imageshack.us imageshack.us