X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Santiago Bernabéu bo dobil novo travo

imageshack.us

Na Santiago Bernabéu potekajo intenzivna dela zamenjave trave, potem ko je staro travo napadla glivična bolezen. Nova trava je bila uvožena iz Slovaške in se pričakuje, da bo povsem pripravljena do 6. kroga La Lige, ko bo Real Madrid gostil Deportivo.

Štiristo štiriinosemdeset zavitkov trave je potrebnih za prekritje celotne igralne površine stadiona Santiago Bernabéu. Sama trava prihaja iz Slovaške, Nemčije in Nizozemske, da pa so jo pripeljali v špansko prestolnico so potrebovali kar 22 tovornjakov. Pri zamenjavi trave sodeluje 41 ljudi, od katere se pričakuje, da bodo končali delo že jutri.

Igrišče bo v odlični stanju že do prvenstvene tekme 3. oktobra, ko bo Real Madrid igral proti Deportivu La Coruña. Trava je bila nazadnje zamenjana v lanski sezoni približno v istem času in zato se ne pričakuje nobenih težav v zimskem obdobju.

Delo so se začela že v torek zvečer, takoj po tekmi z Espanyolom. Vodja vzdrževanja igrišča, Paul Burguess in njegovo osebje bodo porabili približno 30 ur dela za položitev nove trave.

Burgess je ena izmed najboljših vzdrževalcev igrišč na svetu in je tako že petkrat prejel nagrado nagrado najboljšega vzdrževalca v Premier League. Njegova kariera se je začela pri Blackpoolu, pred je odšel dve leti kasneje v Arsenal. Po dvanajstih letih dela v angleški prestolnici, je Burgess odšel v Španijo, kjer je zadolžen za vzdrževanje igrišča pri Real Madridu.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us