X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Levante 0-0 Real Madrid

imageshack.us

Real Madridu v soboto v Valenciji proti Levanteju ni uspelo izvleči več od remija, kljub temu, da so beli znova imeli številne priložnosti za zadetek, vendar pa so bili premalo natančni pred nasprotnikovem golu. Real je tako že drugič v sezoni remiziral in s tem tudi izgubil vodstvo na lestvici La Lige.

Tudi na tokratni tekmi Jose Mourinho na igrišče ni poslal pretirano drugačne zasedbe, kot na prejšnji tekmi proti Espanyolu. Razlika je tokrat bila v tem, da zaradi rdečega kartona tako ali drugače ni smel igrati Pepe in je zazo tekmo začel Arbeloa na desnem boku, na centralno branilsko mesto pa se je premaknil Ramos, na sredini pa je Lassa zamenjal Khedira, kar pa ni spremenilo taktične postavitve. Beli so hitro prevzeli nadzor nad tekmo in kmalu tudi imeli prvo priložnost za vodstvo. V deseti minuti je Higuin je streljal preko gola, devet minut kasneje pa tudi Di Maria ni mogel premagati domačega vratarja Reino. Levante je postopoma dobival zagon in na sredi polčasa je tudi prevzel za trenutek tudi kontrolo nad igro, kar je nekoliko zmedlo varovance Mourinho, ki niso takoj našli pravega odgovora. V 39. minuti je Cristiano Ronaldo poskušal z glavo po predložku Di Marie, vendar pa je njegov odličen strel fenomenalno obranil Reina. Realova sedmica je imala pred polčasom še eno priložnost, vendar pa je njegov lob le za malo zgrešil nasprotnikov gol.

Drugi polčas se je začel znova s prevlado Real Madrida, ki je na vse načine poskušal doseči zadetek. V 49. minuti je Xabi Alonso poskusil s strelom kar iz kot, pri čemer je zadel prvo vratnico, medtem ko Casillas vse skupaj lahko spremljal le od daleč, glede na to, da so domači le redko prišli do gola, ki ga je branil. V nadaljevanju je Mourinho želel nekoliko osvežiti ekipo na igrišču, zato je v igro poslal Pedra Leona in Benzemaja, namesto Di Mariea in Ozila. Val napadov Reala je prisilil Levante, da je z vsemi svojimi igralci igral le na svoji polovici. Real Madrid je še naprej krožil z žogo okoli obrambe domačih, vendar jim nikakor ni uspelo kronati premoči in si ustvariti lepše priložnosti, saj so domači igrali zelo disciplinirano v obrambi. Zaradi številnega zaustavljanja igre s strani domačih igralcev, kar je tudi dovoljeval sodnik, so igralci postajali vse bolj nervozni in vse to se je poznalo tudi na igri. Benzema je v 83. minuti sprožil nenevaren strel, Manolo Reina je slabo posredoval, vendar je na koncu le uspel ukrotiti žogo. V 85. minuti je Pedro Leon skoraj zatresel domačo mrežo, vendar pa je njegov strel le za las zletel preko domačih vrat. Real Madrid je vse svoje sile usmeril v napad in Pedro Leon je imel še eno priložnost, vendar je tokrat njegov strel ubranil Reina. V zadnji minuti tekme se je Higuain sam znašel pred Reaino, vendar pa mu je domači vratar uspešno izbral žogo in tako je ostalo pri začetnem rezultatu 0-0, s čimer je Real vsaj za nekaj časa izgubil prvo mesto na lestvici La Lige.

Stadion: Ciudad de Valencia (Valencia)
Sodnik: Delgado Ferreiro
Levante 0-0 Real Madrid

imageshack.us imageshack.us imageshack.us