X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je danes na promocijskem dogodku spregovoril z mediji, kjer je vezist Real Madrida analizirali zadnje predstave ekipe in dodal, da si ekipa želi premagati Deportivo in pri tem navdušiti svojo domačo publiko.

“Mislim, da se trudimo po svojih najboljših močeh, vendar pa imamo še dovolj prostora za izboljšave. Ekipno gledano, lahko igramo še veliko boljše. Več tekem kot igramo, bolj se spoznavamo med seboj in boljše izvajamo napotke trenerja, s tem pa bomo postali še bolj močna in konkurenčnejša ekipa. Ekipa je trenutno v gradnji in dela dobro. Zadovoljni smo z našimi nastopi in smo ambiciozni, da napredujemo iz dneva v dan.”

“Ravnotežje, ki ga imamo med obrambi in napadu je dobro. Ne prejemamo zadetkov, zato upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Imeli smo veliko priložnosti za zadetek, predvsem proti Ajaxu, čeprav smo na koncu zmagal “le” z 2-0. Lahko bi zmagali proti Mallorci in Levanteju. Rezultati ne smejo pokvariti dela, ki ga delamo. Upam, da se naša učinkovitost izboljšuje, vendar pa nisem zaskrbljen. Enkrat v teh dneh bomo začeli dosegati veliko zadetkov. Strelci imajo svoje nize in naši bodo kmalu prišli v svoj niz.”

“Naš odnos z Mourinhom je zelo odkrit. Vse kar pove medijem, prej pove tudi nam. Imamo jasno predstavo o tem, kaj moramo storiti in vzdušje v slačilnici je zelo dobro. Naš trener je zelo močna osebnost in ima jasen način dela, tako na kot tudi izven igrišča. Poskuša nas motivirati tako na individualni, kot tudi na kolektivni ravni. Hoče, da bi vsak od nas igral po svojih najboljših močeh.”

“Proti Deportivo želimo zmagati z dobro igro. Proti Auxerru smo opravili svoje delo zelo dobro. Nadzorovali smo potek tekme in žoga nam je dobro krožila. Manj priložnosti za zadetek smo imeli zato, ker so igrali zelo trdno v obrambi, vendar smo vseeno dobro odpravili svoje delo. Sami poskušamo govoriti na igrišču, tako da bi naši navijači uživali ob gledanju naše igre tako doma, kot v gosteh. Prepričan sem, da se bodo navijači na Bernabeu pozitivno odzvali na našo igro.”

“Sam vedno poskušam biti zanesljiv, kot sem lahko in da tako pomagam trenerju in soigralcem. Sem se nagibajo k temu, da nikoli ne mislim, da sem bil fenomenalen, če sem odigral odlično tekmo in da sem bil katastrofalen, ko sem odigral slabo tekmo. Moraš najti kompromisno rešitev pri tem in ostati miren. Vsi v tem projektu sprejemamo odgovornost in pritisk, ki ga nalaga igranje za Real Madrid.”