X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Arbeloa

Alvaro Arbeloa je v intervjuju za spletno stran realmadrid.com analiziral prihajajočo tekmo proti Deportivu.

Kaj potrebuje še ekipa, da bo postala še boljša?
Še vedno imamo veliko stvari za izboljšati. Ekipa mora vedno strmeti k izboljšavami in zato je vedno dovolj stvari, na katerih je potrebno še delati in mi smo še vedno na tej poti.

Real Madrid ostaja še naprej neporažen tako v Španiji, kot tudi v Evropi.
To je zelo pomembno. Bistveno je za nas, da smo še naprej trdna, močna ekipa, ki z lahkoto ne izpusti zmage. Želimo biti še boljši in zmage nam omogočajo, da ostanemo mirni pri napredku.

Je ekipa zaskrbljena zaradi tega, ker ni izkoristila številnih priložnosti za zadetek?
Zaskrbljeni smo glede naših napadalcev, ker je očitno, da zaenkrat nimajo sreče. Najbolj pomembna stvar je, da še napredujemo na področju obrambe in uresničimo ideje trenerja. Ekipa ima odlične napadalce in prepričan sem, da bodo do konca sezone, še velikokrat zadeli.

Ali menite, da bo ekipa dosegla zadetek v nedeljo proti Deportivu?
Upam. Ponavadi imajo veliko priložnosti za zadetek, ko igramo na Santiago Bernabeu. Upajmo, da bodo prišli tudi zadetki.

Je posebno za vas, da igrate proti Deportivu, glede na to, da ste v preteklosti igrali za njih?
To je vedno lepo. Tam sem bil šest mesecev in so me v tem času zelo dobro sprejeli. Še vedno imam veliko dobrih prijateljev v ekipi in seveda bo zato spet zelo lepo igrati proti njim.

Kaj vas najbolj skrbi glede ekipe trenerja Lotine?
Ne gredo skozi najboljši čas in zato nujno potrebujejo točke. To naredi ekipo še bolj nevarno in prepričan sem, da so zelo trdo trenirali, da bi iz Madrida odnesli nekaj pozitivnega.

Kaj bi povedali navijačem, da bi jih vzpodbudili, da bi še bolj zaupali ekipi?
Povedal bi jim, da vsak teden damo od sebe vse, da bi še naprej napredovali in da bi lahko oni zapustili stadion po vsaki tekmi zadovoljni. Prosil bi jih, da nas še naprej podpirajo, kot to počnejo ves ta čas.

Do sedaj ste prejeli samo en zadetek. Zakaj je vaša obramba tako močna v tej sezoni?
Moji soigralci opravljajo svoje delo zelo dobro. Napadalci so veliko bolj vključeni tudi v obrambnih nalogah in delo Mourinha se odlično pozna. On je naredil ekipo zelo trdno v obrambi.

Kako Mourinho prispevala ekipi?
Očitno je, da ima Mourinho močan karakter in jasno ve, kaj hoče. Zaradi njega smo zelo napredovali v taktičnem smislu.

Kako ekipi pomaga v obrambi prihod Carvalha?
Je zelo izkušen. Na zelo visoki ravni je igral veliko let in še vedno daje ekipi velik prispevek. Ekipi pomaga s svojimi izkušnjami, obrambno inteligenco in samozavestjo.

Kaj menite o drugih novih okrepitvah, o Khediri, Ozilu, Canalesu, Di Mariji in Pedro Leonu?
So zelo nadarjeni igralci in še pomembneje, imajo svetlo prihodnost pred sabo. Vsi so mladi in prepričan sem, da bodo s svojimi predstavami navduševali navijače.

Igral ste že kot bočni branilec in kot centralni branilec. Kateri položaj vam je bolj všeč?
Mislim, da se boljše počutim kot bočni branilec, glede na to, da na tem igralnem položaju igram že zadnje dve ali tri leta, vendar sem začel kot centralni branilec in bi zato rad poskusil zaigrati enkrat spet na tem položaju. Mogoče čutim, da je to moj naraven igralen položaj.

Kot igralec je Realove akademija, verjetno čutite zadovoljstvo glede Mourinha, saj je ponudil že kar nekaj priložnosti igralcem iz mladinskega sistema.
Zelo pomembno je, da se trener opira na igralce iz domače akademije, še posebej v Real Madridu. Igralci iz mladinskega sistem bi moral biti srečni in izkoristiti te priložnosti.

Kaj motivira igralca, ki je s svojo reprezentanco osvojil že vse?
Da zmagam vse še s svojim klubom. Ko okusiš uspeh, potem vedno želiš še več. Rada bi osvojil vse v dresu Real Madrida.

Vemo, da imate strast do kina. Kakšen naslov bi dali temu filmu, ki ga začenja Mourinhov Real Madrid?
Nimam pojma, vendar sem prepričan, da bo imel srečen konec.