X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na današnji novinarski konferenci izrazil polno podporo svojim igralcem pred tekmo proti Deportivu.

“Cristiano Ronaldo ni nedotakljiv. Igralci postanejo nedotakljivi skozi treninge in tekme. Trenutno je nedotakljiv, ker dela toliko kot nihče drug. Še bo dosegal zadetke. V tem trenutku veljajo temeljna načela gradnje ekipe, skozi katerega ekipa gre in Ronaldo pooseblja vse to. Vzelo mi bi eno uro, da bi vam naštel vsa ta načela, vendar pa so nekateri od njih ambicioznost, disciplina in solidarnosti. Prav tako veliko drugih igralcev v ekipi poosebljajo vse to.”

“Bil sem zadovoljen z našo igro v Auxerru. Ligi prvakov je drugačno tekmovanje. Če izgubiš eno od šestih prvih tekem, potem si v težavah. Auxerre je igral v soboto in verjel sem, da bi lahko v drugem polčasu pokazali znake utrujenosti. Prav zaradi tega sem uporabil močnejšo postavo, s poudarkom na posesti žoge, dokler ni prišel odločilen trenutka za mene, da sem v igro poslal Ozila in Di Mario. Ekipa se je odzvala pozitivno in smo zmagali.”

“Ekipe se nenehno razvija, tako da boste od mene vedno slišali uporabljati besedo gradnja. Trenutno sem zadovoljen s svojo ekipo. Če bi dosegli vsaj en zadetek iz vseh priložnosti, ki smo jih imeli na tekmah, ki smo jih remizirali, bi do sedaj zmagali prav vse uradne tekme. Moji igralci morajo ostati mirni in igralca, kot sta Cristiano in Higuain, potrebujeta podporo svojega trenerja. To je pomembno za igralce, da vedo, da je njihov trener z njimi. Cristiano Ronaldo in Higuain bosta še naprej igrala, dokler bom sam tako želel. Pritisk iz medijev mi ne določal tega.”

“V septembru smo imeli pet treningov popolnoma odprtih za novinarje, kar je skupaj 450 minut. Deset treningov je bilo samo prvih 15 minut odprtih za novinarje, to je 150 minut. Torej, mediji so imeli kar 600 minut dostopa do naših trening, kar znaša 10 ur, poleg tega pa sem sam imel tudi sedem novinarskih konferenc. Prav tako pa so imeli novinarske konference tudi Casillas, Ronaldo, Higuain, Granero, Khedira, Carvalho, Benzema … To je skupaj 22 novinarskih konferenc, poleg tega sem sam imel tudi šest novinarskih konferenc po tekmah in moj varovanci so komentirali tekme v “mešanih conah”. V tem tednu smo trenirali na Valdebebasu za zaprtimi vrati, vendar smo vseeno imeli intervjuje, poleg tega pa sem se sam, Benzema, Xabi Alonso, Ramos in Pepe udeležili tudi javnih dogodkov, ki so bili odprti za novinarje. Malo ekip na svetu počne to. Razumem, da je Real Madrid, Real Madrid, vendar pa je to fantastično. Deset ur odprtih treningov novinarjem je fantastično, čeprav si sam vsekakor želim, da bi moja ekipa imela mir pred novinarji. Zaradi tega ste zelo privilegirani. Real Madrid je edinstven klub, tudi ko gre za stike z mediji.”

“Nova trava na Bernabeu je zelo lepa. Grde slike iz televizije sedaj ni več. Seveda potrebuje še nekaj čas, da bo popolnoma dobro, tako da bodo jutri igralci mogoče imeli še nekaj težav. Za tekmo proti Milanu bo igrišče že v odličnem stanju.”

“V zvezi s podaljšanjem pogodbe Pepeju, sem včeraj imel kosilo s predsednikom Florentinom Perezom in vedno mu povem, kaj si mislim o področjih, ki so povezane z mojo svojo službo trenerja. Sam sem mu povedal, kaj mislim, ne mediji.”