X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je bil zelo zadovoljen s predstavo svoje ekipe proti Deportivu.

“Današnja tekma je bila podobna tisti z Ajaxom. Razlika je, da smo danes zmagali s 6:1. Igrali smo zelo dobro in bili zelo trdni v obrambi do 4:0. Na osmih dosedanjih tekmah smo zmagali na šestih in remizirali na dveh.”

“Danes nismo imeli več priložnosti kot proti Mallorci. Tekma je bila pomembna za naše napadalce, ki so uživali v doseganju zadetkov. To je super. Vsak igralec na igrišču je užival ob doseženem zadetku. Moramo osvojiti čimveč točk. Lahko bi jih imeli že 18, ker smo na toliko tudi igrali, vendar smo jih štiri pri tem izpustili. Na lestvici so ekipe pred nami.”

“Dvomi, ki jih imajo ljudje me motivirajo in občasno celo nasmejijo. Ne razumem, kako lahko nekdo dvomi v trenerja, ki je osvojil, kar sem osvojil jaz. Ne vem kaj pričakujete od trenerjev tukaj, morda 3 naslove Lige prvakov in 7 prvenstvenih naslovov? Torej sam imam 2 naslova Lige prvakov in 5 ligaških naslovov. Verjetno imam zaradi tega pravico sam sprejemati odločitve. Bil sem miren po remiju brez zadetkov proti Levanteju in zmagi 1:0 proti Auxerrju. Nismo najboljša ekipa na svetu, ker smo danes zmagali s 6:1, nismo pa tudi niti najslabša, ker smo igrali 0:0 z Levantejem. Še vedno smo v fazi gradnje.”

“Razlika pri igranju v nedeljo po torkovi tekmi je bila očitna. Bili smo bolj sveži in naše telesna pripravljenost nam je omogočila, da smo igrali drugačno igro. Sem miren, odigrali bomo že veliko tekem podobnih današnji in tudi veliko takih kot proti Levanteju.”

“Všeč mi je bila Ozilova predstava. V svoji prejšnji ekipi ni čutil take odgovornosti in pritiska. Mora še delati na določenih stvareh, ki se mu zdijo bolj zakomplicirane. Težko odigra 90 minut na najvišjem nivoju. Star je šele 21 let in je še samo fant, vendar sem prepričan, da bo izkoristil svoj potencial do maksimuma. Navijači ga podpirajo in mislim, da se dobro počuti pod mojim vodstvom. Naredil je pomemben korak naprej. Kot sem že rekel, smo v fazi gradnje, danes sem želel, da Ozil igra bolj oddaljen od Xabija in Khedire in da je tako ustvaril več pritiska na Rubena Pereza. Dal sem mu veliko svobode.”

“Vedno bolj sem zadovoljen z Benzemajem. Veliko bolje trenira med tednom in še bolje igra na tekmah. Danes sem ga obdržal na klopi, ker je bilo bolj pomembno, da priložnost na Bernabeu dobita Granero in Juan Carlos. Odločil sem se, da bo tekma posebna za njiju v škodo Karima in zato danes ni igral. Nimam težav z Benzemajem. Nasprotno, zaupam mu bolj kot kadarkoli prej. Moral sem ponuditi priložnost Juan Carlosu za njegov debi na Bernabeu.”

“Laurent Blanc je odličen trener in moj prijatelj. Zelo ga spoštujem. Kadarkoli ima Benzemaja in Lassa v svoji ekipi, sta takrat njegova igralca in ne moja. Od sedaj naprej sta njegova igralca. Ima vso pravico, da uporabi vsako situacijo, da  izboljša svoje igralce. Lassa poznam zelo dobro. Zavedam se njegovih kvalitet, katere stvari obvlada in katerih ne najbolj. Zelo sem zadovoljen, da je v moji ekipi. Karima poznam zgolj nekaj mesecev, najin odnos se konstanto izboljšuje, kar je zelo pozitivno zanj.”