X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 6-1 Deportivo

imageshack.us

Jose Mourinho je napovedal, da bodo prišli zadetki kraljevega kluba in v nedeljo zvečer so tudi prišli, saj je Real Madrid na domačem Santiago Bernabeu odpravil Deportivo s kar 6-1, pri tem pa prikazal izjemno predstavo, kljub močnemu dežju, ki je padal čez celotno tekmo.

Real je že začel tekmo izjemno, potem ko je v četrti minuti najprej Cristiano Ronaldo s prostega strela zadel le živi zid, vendar pa se je žoga odbila v kot. Iz kota je v kazenski prostor podal Mesut Özil, v kazenskem prostoru pa je bil najbolj iznajdljiv in spreten Ronaldo, ki je z glavo zatresel gostujočo mrežo. Deportivo je nato potreboval kar 15 minut, da si je opomogel po hitrem zadetku, vendar pa je zato takoj bil kaznovan z novim zadetkom. V 24. minuti je Gonzalo Higuain lepo podal do samega Özila, ki se je nato sam znašel pred nasprotnikovim golom ter z natančnim strelom ob vratnici povišal prednost Madridist. Real Madrid je še naprej igral zelo hitro igro. Deportivo je znova nekoliko uravnotežil igro na igrišču, vendar pa ni nikoli ni bil nevaren za vrata, ki jih je branil Casillas. Deset minut kasneje po zadetku Nemca, je Bernabeu še enkrat eksplodiral od navdušenja, potem ko je najprej Xabi Alonso z dolgo natančno podajo zaposlil Higuaina, ki je z leve poslal žogo pred gostujočega vratarja Manuja, kjer je bil Angel di Maria, ki je z glavo mojstrsko dosegel že tretji zadetek večera sredi Madrida. Vse do polčasa so varovanci Mourinha predstavljali nevarnosti za vrata Deportiva, vendar pa je vseeno ostalo pri izidu 3-0.

Na začetku drugega polčasa je v igro namesto Khedire vstopil Lass, vendar pa sprememba ni vplivala na taktiko ekipe. Deportivo je imel lepo priložnost za zadetek v 47. minuti, ko je Carvalhu spodrsnilo na spolskem igrišču, tako da se je Lassad kar na enkrat sam znašel pred Casillas, vendar pa je kapetan Real Madrid odlično posredoval in obdržal svojo mrežo nedotaknjeno. Beli so takoj odgovorili in v sedmi minuti drugega polčasa, je na semaforju pisalo že 4-0. Domiselno kombinacijo je začel Ronaldo, ki je podal do Sergia Ramosa, ta pa je na desni strani našel di Mario, ki je žogo podal v sredino do samega Higuaina, ki mu ni bilo težko zatresti mreže. Beli so nadaljevali s svojo igro, kar jih je pripeljalo do že petega zadetka v mreži Deportiva, ki pa so si ga zabili kar sami. Akcijo Marcela in Ronalda je nespretno prekinil Portugalec Ze Castro, ki je žogo poslal kar za hrbet svojega vratarja Manuja. Kljub visokemu vodstvu, je Mourinho od svojih igralcev še naprej želel, da bi dosegli zadetje, zato se je odločil in v igro namesto Özila poslal Granera (68′). V nadaljevanju je Mourinho poskrbel še za eno dobro potezo, ki so jo znali nagraditi tudi domači navijači, saj je mlademu Juan Carlosu omogočil debi na Santiago Bernabeu, potem ko je v igro prišel namesto Di Marie. Da pa ni Deportivo zapustil Madrida vsaj brez enega doseženega zadetka, je poskrbel Juan Rodriguez, ki je v 78. minuti le poskrbel za častni zadetek gostov. Kljub temu pa je Cristiano Ronaldo shranil najboljše za konec, potem ko je minuto pred koncem rednega dela, kronal bleščečo predstavo Reala s svojim drugim in ekipnim šestim zadetkom. Pri zadetku je veliko opravil že Xabi Alonso, ki je fenomenalno podal na desno stran Ronaldu, ki je velemojstrsko opravil z obrambo Deportivo in postavil končni izid tekme 6-1.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Iturralde Gonzalez
Real Madrid 6-1 Deportivo
Ronaldo 4′, 89′, Özil 24′, di Maria 34′, Higuain 53′, Ze Castro 60’/ag.; Rodriguez 78′

imageshack.us imageshack.us imageshack.us