X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je medtem pripravami španske reprezentance spregovoril o Real Madridu.

“Zelo smo zadovoljni, saj smo naredili našo domačo nalogo za naslednja dva tedna. Dobro smo igrali proti Deportivu, zmagali in naš slog igre je bil prepričljiv. Prav tako so bili zadovoljni navijači in to je najbolj pomembna stvar za nas.”

“Osebno nisem poznal Mourinha, preden se nam je pridružil. Če se pogovarjaš z njim 15 minut, hitro ugotoviš kakšen je v resnici. On je fenomen v vsakem pomenu besede. Edini manjši problem, ki ga imam z njim je ta, da vztraja na tem, da se ekipa druži pred vsako tekmo (smeh). No pa če sem resen, zelo dobro je delati z njim. Ekipa postopoma igra več tekem in še naprej raste. Ni nam enostavno. Naša povprečna starost je zelo nizka in to je nekaj zelo opaznega v Real Madridu, kjer so zahteve visoke, vendar pa nam to pomaga v boj do konca vsake sezone.”

“Vedno smo verjeli v naš slog igre. Ljudje so podvomili v našo neučinkovitost, kljub temu, da smo si ustvarili veliko priložnosti za zadetek na tekmi proti Mallorci, Ajaxu in Osasuni, vendar pa so ljudje šele proti Deportivu lahko videli, kako je to, ko dosežemo tri zadetke iz naših prvih treh ali štirih priložnosti. Zasluge za vse to pripadajo vsem nam. V ekipi je prišlo do številnih sprememb, vendar pa smo vsi prispevali k uspehu ekipe. Proti Auxerru pa smo imeli tudi nekaj sreče. Celotna ekipa se dobro brani, tudi pri standardnih položajih. Morda se zdi, da imam letos manj dela v golu, vendar vam lahko zagotovim, da moram biti vseeno zelo osredotočen pri izbijanjih, izhodih iz gola, itd.”

“Vem, da se zdi, da sem sedaj manj aktiven, vendar pa nikoli ne smem izgubiti osredotočenosti na igro in če prejmeš samo en zadetek je vedno zoprno. Imel sem srečo, da sem na tekmi proti Deportivu, obranil strel Lassarda, ko se je ta sam znašel pred menoj, vendar pa sam več razmišljam o zadetki, ki sem ga prijel. Raje bi zmagal 2-0 ali 3-0, kot pa s 6-1.”

“Zelo težko je osvojiti dve zaporedni zmagi v Ligi prvakov. Dobro nam gre na lestvici v tem trenutku, vendar si ne moremo privoščiti, da bi se sprostili v naši skupini. Pred nami sta še dve tekmi proti Milanu, ki bosta opredelili našo vlogo v tekmovanju.”

“V španski reprezentanci nam manjka veliko standardnih igralcev, vendar pa so njihova mesta zasedli novi igralci ali z igralci, ki so že v preteklosti igrali v reprezentanci, vendar pa je jedro ekipe pri tem ostalo nespremenjeno. Naši dve tekmi proti Litvi in proti Škotski bosta zelo težki, vendar pa z z zmagama imeli že praktično tlakovano pot do naslednjega evropskega prvenstva. Vse ekipe so dodatno motivirane, ko igrajo proti aktualnim svetovnim in evropskim prvakom.”