X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Arbeloa

Med potovanjem v Zaragozo, kjer je imel čast začeti mestno praznovanje, je Alvaro Arbeloa opravil tudi intervju za Realmadrid.com, kjer je razpravljal o svojih misli o trenutni sezoni.

Po odigranih šestih ligaških tekmah in dveh tekmah Lige prvakov, kakšen je vaš pogled na ekipo?
Trenutno delamo dobro delo in še naprej napredujemo, kar je najbolj pomembna stvar. Rekli smo, da smo še v fazi gradnje in to pravimo velikokrat, ker je preprosto res. Kot ekipa delamo skupaj sedaj skoraj dva meseca, tako da je še prezgodaj za oceno ekipe, vendar pa je mojem mnenju moštvo na pravi poti.

Vaša najboljša tekma do sedaj v smislu taktike in rezultata, je bila tekam proti Deportivu (6-1). Ste bili zaskrbljeni glede malo doseženih zadetkov ekipe?
Mislim, da so bili napadalci najbolj zaskrbljeni glede tega. Preostali del ekipe je ostal miren, saj jim zaupamo, vendar pa včasih, ko ne pridejo zadetki, lahko malo postanemo obsedeni z njimi. Vedno je lepo doseči šest zadetkov, saj na tak način nehaš razmišljati o tem. Ko je bilo tekme konec, smo bili zelo zadovoljni z rezultatom, vendar vemo, da ne bo tako na vsaki tekmi.

Obramba ekipe je bila do sedaj izvrstna.
Mislim, da se je celotno moštvo zelo dobro zavedalo obrambnih nalog. Trener je bil pri tem zahteven že od prvega dne naprej in še naprej delamo na trdni obrambi. Zdi se, da se zaenkrat vse to izplačala.

Je dejstvo, da Barcelona za vami na lestvici, nekaj na kar ste pozorni?
Ne smemo upoštevati tega. Vedno je bolje biti prvi, vendar moramo odigrati še veliko tekem in stvari se lahko hitro spremenijo. Nekega dne bodo oni prvi in naslednjič bomo že mi prvi, vendar pa imam raje, da so za nami na lestvici.

Zgleda, da v letošnji La Ligi ne bomo spremljali samo boj med dvema ekipama.
Valencia, Villarreal, Atletico in Sevilla so težke ekipe, tako da bomo videli, kaj se bo zgodilo. Po mojem mnenju bosta Real Madrid in Barcelona bila največja konkurenta za naslov, ker je pred nami še vedno veliko tekem in je težko ohraniti takšen ritem do samega konca. Kljub temu, pa mislim, da letos ne bomo osvojili toliko točk, kot smo jih v lanski sezoni.

Ekipa je imela tudi dober začetek v Ligi prvakov.
Dve zmagi na dveh tekmah. Čeprav finale še vedno ni niti blizu, je to zelo pomembno, saj nas to pripelje korak bližje uvrstitvi v naslednji krog tekmovanja. Mislim da, če bomo zmagali vse naše domače tekme, bomo skoraj zagotovo že v naslednjem krogu. Sedaj se moramo soočiti z Milanom.

Bo to vaša najtežja tekma do sedaj?
Zagotovo bo to naš najmočnejši nasprotnik do sedaj in zato bo zabavna tekma za gledalce. V ekipo so pripeljali nekaj zelo nadarjenih igralcev, še posebej v napadu. Proti njim smo igrali že lansko leto in zato vemo, kako težka ekipa so. Mislim, da bo letos še težje.

Predsednik je dejal, da ne bodo odnehal, dokler ekipa ne osvoji še 10. evropskega naslova. Je to cilj vseh vas?
Upam. To je cilj vsakega igralca, vendar pa ob enem želimo obnoviti naše mesto v vrhu evropskega nogometa.

In kaj menite o Copa del Rey?
Vsi smo navdušeni nad Copa del Rey. Ne samo zato, ker je že tako dolgo od zadnjega naslova Real Madrid v tem tekmovanju, ampak zaradi samega naslova, ki bi ga vsi radi osvojili. Upamo, da smo letos spet mi na vrsti.

Kakšne so vaše misli o letošnjih okrepitvah?
Vsakdo od njih opravlja dobro delo. Vsi so mladi, razen Carvalha, ki lahko v ekipo prinese veliko izkušenj. Vsi so zelo nadarjeni in imajo svetlo prihodnost pred seboj.

Mourinho je pri tem še en velik dodatek.
Je čudovit trener, ki se je izkazal povsod kjer je delal. Skupaj še nismo dovolj dolgo, da bi lahko ocenili to, vendar lahko že sedaj povem, da je trener, ki od svoje ekipe dobi igro, ko si jo sam želi. Prepričana sem, da bo to naredil tudi v Real Madridu.

Ali igralci mislijo, da bodo v tem letu osvajali naslove?
Vemo, da je osvajanje naslovov zapletena stvar. To smo doživeli že lani, tudi potem, ko je klub vložil veliko naporov in je opravil zajetne investicije. Sam imam veliko zaupanja v to ekipo. Vem, da se bomo borili do konca tako v La Ligi, kot tudi v Ligi prvakov.