X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

imageshack.us

Jose Mourinho je razpravljal o napornem tednu, ki je pred Real Madridom, saj ga čakajo tekmi z Malago in Milanom, prav tako pa je razpravljal o svojem odnosu s trenerjem Malage, Jesualdom Ferreirom.

Kaj ste odnesli od srečanja z Ettore Messino?
Sam sem njega že obiskal, vendar sem si želel njegovega obiska iz dveh razlogov. Prvi je ta, da sva ob trenerja v istem klubu. Drugi pa je ta, ker mislim, da se lahko tudi veliko naučimo od trenerjev iz drugih športov. Zanimajo me njegove trenerske metode. Mislim, da se lahko veliko naučimo od košarke. Vesel sem, da je prišel, čeprav mu ne bilo treba vprašati za dovoljenje, če lahko pride, saj mi je bilo v čast in je vedno dobrodošel.

Pred tekmo z Malago boste imeli samo tri dni, da boste trenirali s celotno ekipo. Ali ima ekipa še vedno v mislih Deportivo?
Težko bo, ker so se igralci pravkar vrnili iz reprezentančnih tekem in po tekmi z Malago moramo že igrati proti Milanu, ki so verjetno najtežji nasprotnik, s katerim se bomo borili za prvo mesto v skupini. Moji igralci so veseli, ker so vsi razen Argentincev, opravili svoje delo dobro na reprezentančnih tekmah in zmagali vse uradne tekme. Na žalost nismo imeli veliko časa za treniranje in Sergio Ramos se je vrnil poškodovan, vendar pa njegova poškodba ne zgleda resna. Mogoče ne bo mogel potovati v Malago, vendar pa bomo videli, kaj bo do tekme proti Milanu. Dejstvo, da smo igrali dobro in premagali Deportivo je samo plus pri vsem skupaj, zaradi tega vstopamo v vikend veliko bolj samozavestni.

Ekipa še vedno v letošnjem letu ni bila poražena, prav tako pa na gostovanjih ni izgubila že celih osem mesecev.
Enkrat se bo zgodil tudi poraz, vendar upamo, da še ne kmalu. Ne verjamem, da pravi Real Madrid želi igrati na remi 0-0, niti ne mislim, da bomo vedno zmagali 6-1. Pravi Real Madrid je uravnotežena, kompaktna ekipa, ki ve, kako igrati tekme in ki se zna zoperstaviti vsakemu nasprotniku in različnim slogom igre. To je tisto, kako bo zgledalo vsako tekmovanje v katerem igramo. Vsak teden, ki mine, naredi vsak trenutek bolj odločilen in zato je ta teden tako pomemben.

V soboto se boste pomerili proti vašemu kolegu na klopi Malage, Jesualdu Ferreiru. Nekateri mediji govorijo, da nista v najboljših odnosih.
Vse to lahko opišem samo z eno besedo in to je sramota. Nimava dobrega odnosa, ampak imava odličen odnos, tako da naju te trditve ne bodo prizadele na noben način, vendar pa sem kljub temu nekoliko žalosten. Jesualdo je imel odlično kariero na Portugalskem, s katerim si je prislužil pravico, da sedaj trenira v Španiji. Ima naslove in izkušnje, ki govorijo njemu v prid in zaradi tega si ne zasluži obravnave, ki jo je deležen sedaj. Morda sem imel določene težave z nekaterimi trenerji, vendar pa on vsekakor ni med njimi. Nimava tesnega odnosa, ker je kaj takega težko med trenerji, vendar pa govoriva ob priložnostih in sva prijatelja. Vem, da si želi, da bi Real Madrid končal sezono kot prvak in sam njemu želim, da zmaga vse svoje tekme z Malago, razen dveh tekem proti nam. Oba sva Portugalca in prijatelja ter imava odličen odnos. Jezen sem, ker bodo novinarji rekli marsikaj, vendar pa to ne bo dovolj, da bi preprečili najin prijateljski objem pred po tekmi.

Ste presenečeni nad vsem, kar je bilo rečeno?
To je normalno, saj nisva skrivala najinih dobrih odnosov. Srečala sva se občasno, srečala sva se na srečanjih UEFA trenerjev in tudi po telefonu sva se slišala. Sem sem ga poklical pet minut potem, ko je Malaga premagala Zaragozo in tudi on je naredil isto, ko smo mi premagali Deportivo. Imava odličen odnos. Skupaj sva hodila na isto univerzi in sam se ga klical “Profesor”, ker je bil starejši od mene in ker je bil eden od mojih profesorjev. Res ne razumem ničesar, kar je bilo povedano, ampak je vse v redu.

Kaj se vam poraja v glavi, ko v medijih vidite vsa ta imena, ki se povezujejo z Real Madridom?
Kar sem povedal o Jesualdu se nanaša tudi na okrepitve. Lahko prodajate novice in opravljate svoje delo brez, da škodujete drugim. Ko v medijih pridejo imena, kot so to Gareth Bale, Llorente in Rooney, jim ne škodujete, ko jih povezujete z Real Madridom. Vi prodajate novice, vendar pa ne škodujte nikomur. Madrid je Madrid in igralci bodo vedno povezani s tem klubom. V večini bodo to velika imena, ker ljudje vam ne bodo verjeli, če boste govorili o povprečnih igralcih. Kot trener ne smem reči samo to, da o vsem razmišljam, ampak tudi da o vsem razmišlja tudi klub. To je naše moštvo od sedaj, pa do konca sezone. To so igralci v katere imamo zaupanje. Real Madrid je imel naložbe že v prejšnjih sezonah in tudi čez to poletje. Nimamo popolnega moštva, ker takšno ne obstaja. Imamo najboljše moštvo z igralci, ki me navdajajo s samozavestjo, tako da ne želim nobenega novega igralca v zimskem prestopnem roku. Mislim, da je prezgodaj in brez vsakega stika z realnostjo, ko se razpravlja o igralcih, ker bom sam in zagotovo bosta rekla tudi generalni direktor in predsednik, da je prestopni rok januarja zaprt za Real Madrid.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us