X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malaga 1-4 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je na La Rosaledi opravil svoje delo z odliko, saj je v soboto zvečer premagal Malago s 1-4. Dvojček Cristiana Ronalda in Gonzala Higuaina sta bila dovolj za prepričljivo zmago, s katero se je Real Madrid zavihtel na vrh La Lige, vsaj do končanega sedmega kroga. Pred Realom je v torek že naslednja tekma v Ligi prvakov, ko bo na Santiago Bernabeu gostil Milan.

Mourinho ja za začetek tekme zaupal enaki začetni postavi, kot je začela tekmo proti Deportivu, z izjemo, da je namesto poškodovanega Ramosa začel Arbeloa. Takoj po prvem sodniškem pisku, je Real Madrid krenil proti vratom Malage. 27 minut je minilo v prvem polčasu, ko so Madridiste že drugič zadele okvir vrat (Higuain, Khedira) v skupno sedmih strelih na gol. Svojo nagrado so dočakali tri minute kasneje, ko je Cristiano Ronaldo s podajo s strani zaposlil Higuaina, ki je mojstrsko premagal domačega vratarja Galatta. Malaga je iskala izenačenje v nadaljevanju, zato so bolj odločno krenili proti vratom Casillasa, vendar pa so s tem pustili dovolj prostora Realu, da je hitro prihajal do protinapadov. V enem od njih je Ozil lepo ukradel žogo Welingtonu in ga v nadaljevanju akcije tudi preigral ter nato podal do Cristiana Ronalda, ki mu ni bilo težko povišati prednosti kraljevega kluba, ki je tako odšel na odmor z dvema zadetkoma prednosti.

Štiri minute po začetku drugega polčasa, je Edu Ramos v svojem kazenskem prostoru spotaknil Ozila in Real Madrid je dobil strel iz enajstih metrov. Strel iz bele točke je uspešno izvajal Cristiano Ronaldo, ki je tako dosegel že svoj šesti zadetek v La Ligi. Pet minut kasneje je Malagi uspelo zmanjšati vodstvo Reala, potem ko je Kris izkoristiti odbito žogo po kotu, ki ga je izvajal Luque. Aktivno sodelovanje Cristaina Ronalda pri vseh štirih zadetkih Reala, so razblinili vse upe Malage za povratek v 65. minuti, ko je Porugalec nesebično podal do Higuain, ki je tako tudi sam dosegel svoj drugi zadetek na tekmi, ob enem pa se je kasneje izkazalo, da je Argentinec s tem postavil tudi končni izid tekme. Z zmago že v žepu, je Mourinho zamenjal Di Mario s Pedro Leonom, kasneje pa je v igro namesto Higuaina stopil Benzema ter Canales namesto Ozila. Pedro Leon in Benzema sta imela priložnost povišati prednost, vendar pa sta bila neuspešna pri svojih poskusih. Real Madrid je do zadnjega sodniškega žvižga pritiska na vrata Malage in s tem Malagi ni dal priložnosti za znižanje rezultata.

Stadion: La Rosaleda (Malaga)
Sodnik: Undiano Mallenco
Malaga 1-4 Real Madrid
Kris 55.; Higuain 30., 65., Ronaldo 45., 50./11-m.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us