X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Čakajoči na Milan na Santiagu Bernebeu

imageshack.us

Letošnje okrepitve Mesut Ozil, Sami Khedira, Sergio Canales, Ricardo Carvalho, Pedro Leon in Angel di Maria so skupaj odšli na prvi ogled stadiona Santiago Bernabeu ter pri tem razpravljali o dosedanjem poteku sezone.

Prvi, ki je spregovoril je bil najmlajši, Sergio Canales, “Tukaj se vse razlikuje od ekip iz katerih smo prišli. Vse kar je povezano z Real Madridom je precej veliko. To je najboljša ekipa kar jih je in to se kaže tudi na treningih, v strasti navijačev in v kakovosti igralcev v ekipi. Nekaj se lahko naučiš od vsakega igralca v ekipi, kar je nekaj redkega v drugih klubih.”

Pedro Leon se je strinjal z mislimi soigralca, “Real Madrid se zdi ogromen že od zunaj, vendar vidiš, da je še večji, ko si del kluba.” “Zelo sem srečen tukaj,” doda Di Maria, “Zelo dobro se počutimo v ekipi in to je dobro za vse nas.” Khedira se strinja: “V ekipi je odlično vzdušje. Vsi se razumemo med seboj, zaradi česar se mi lažje prilagodimo na novo okolje. Počutim se kot doma.” Ozil gre še dlje in je rekli, “Mi smo družina.” “Vsak igralec ve, da je nekaj posebnega igrati na Santiago Bernabeu,” poudarja Leon, “še posebej, ko nosiš ta dres in igraš pred navijači, ki te podpirajo.”

“Mourinho je odličen trener, eden najboljših na svetu,” je rekel Ozil, “On nam vliva dodatno samozavest in nam točno pove, kaj si želi od vsakega od nas, da naredi na igrišču.” Di Maria verjame, da bo še napredoval kot igralec pod vodstvom Portugalca, “Mourinho dela zelo dobro. Je vedno pozitiven in tako se bomo lahko še veliko naučili od njega.” Khedira in Canales se strinjata, “On je perfekcionist,” pravi prvi, medtem ko je drugi dodal: “Njegove lovorike in naslovi, ki jih je osvojil z ekipami, ki jih je treniral, govorijo same zase. Prav tako pa bo tudi tukaj osvajal naslove.”

“Želimo osvojiti naslove za klub,” pravi Di Maria. “Lepo se je boriti za dosego vseh zastavljenih ciljev,” je dodal Leon, “Ekipa se zaveda tega, da klub potrebuje naslov in zato delamo tudi zelo trdo, da jih osvojimo.” “Sem sem prišel, da osvojim čim več naslovov,” priznava Ozil, “Verjamem, da bomo nekaj dosegli.”

Khedira ve, da “je filozofija kluba, da bi bil najboljši in da zmaga. Rad bi pomagal napisati zgodovino v Real Madridu.” Canales se goreče pridruži tem besedam, “Komaj čakamo, da zmagamo,” je dejal mladi igralec, medtem ko je Carvalho dodal, “Ne smemo ločiti naših osebnih interesov od interesov kluba, saj so povezani.”

“Sezona je dolga in bo težka,” je dejal Canales, “Pri tem bodo bili dobri in tudi slabi trenutki. Morali bi biti kandidata za zmago v La Ligi, glede na igralce, ki jih imamo.” “Do tam je še vedno dolga pot, vendar pa smo na pravi poti,” je dodal Di Maria.

Pedro Leon se je dotaknil tudi zgodovine kluba, ko je bilo govora o Ligi prvakov, “Ne smemo podcenjevati nobene ekipe, vendar pa smo mi Real Madrid in naš cilj se je uvrstiti med 16 najboljših ekip.” “Liga prvakov je zapleteno tekmovanje,” je dodal Canales, “Naši nasprotniki so najboljše ekipe in zato moramo lepo korak za korakom, da bi lahko dosegli naš glavni cilj.” “Moramo zmagati na vsaki tekmi,” je dejal Carvalho, medtem ko je ob tem Di Maria pokima z glavo, “V Ligi prvakov smo v težki skupini. Očitno nam je Bog tako želel, vendar nam bo to pomagalo, da bomo v naslednjem krogu tekmovanja pripravljeni na težke nasprotnike. Igrali bomo lepe tekme in zato moramo ostati mirni ter se osredotočiti le ne eno tekmo ob času, da dosežemo naslednji krog.”

“Ne moremo reči, da bomo osvojili vse tri naslove, za katere igramo to sezono, vendar se bomo trdo borili za njih,” nadaljuje portugalski branilec. “Smo Real Madrid, kar pomeni, da moramo razmišljati vedno samo o zmagi,” dodaja Di Maria. “Uresničile bi se nam sanje, če bi nam uspelo,” pravi Khedira, “saj vsi sanjamo o slavju na Cibelesu.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Di Maria o Carvalhu: “Je odličen centralni branilec, zelo močna in hiter. Do sedaj je bil uspešen še z vsako ekipo v kateri je igral. Njegove izkušnje so pomembne v tako mladi ekipi.”

Carvalho o Canalesu: “Zelo dober je z levo nogo. Je še zelo mlad in ima zato še veliko prostora za napredek. Vsi vemo, da lahko prinese kakovost ekipi.”

Canales o Pedru Leonu: “Je zelo hiter in njegov dotik z žogo je neverjeten, eden najboljših kar sem jih kdaj videl. To so njegove najboljše vrline. Je tipično krilo, kot so sprva bila in eden od tistih igralcev, ki komaj še obstajajo.”

Pedro Leon o Khediri: “Fizično je odlično pripravljen in ima veliko kakovost. Pokriva zelo veliko prostora na igrišču. Zelo nam bo pomagal, ker odlično opravlja svoje delo na sredini igrišča.”

Khedira o Ozilu: “Z njim sem igral že v nemški reprezentanci in zato poznam njegove vrline, ki so hitrosti, inteligenca, neverjetna vizija … Pred njim je še zelo svetla prihodnost.”

Ozil o Di Marii: “Je spreten in odličen igralec, ki prodira na krilih. Je zelo radodaren in vedno išče tistega, ki je v najboljšem položaju. On naredi nogomet enostaven.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us