X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 AC Milan

imageshack.us

Če kateri stadion na svetu pozna čarobno moč nogometa, zgodovinske preobrate, prevlado enega moštva, bleščeč nogomet in tekme Lige prvakov, potem je to Santiago Bernabeu, ki je v torek videl gladko zmago z 2-0 Real Madrid nad Milanom, s čimer so se beli utrdili na vrhu skupine G. Med strelce sta se že v prvem polčasu vpisala Ronaldo in Özil.

Real je začel zelo poletno in z agresivno in hitro igro goste iz Italije že od samega začetka prisilil v obrambno igro. Napade Reala je za trenutek prekinil eden izmed navijačev, ki je pritekel na igrišče, vendar pa to ni iz igre vrglo domačih igralcev, ki so preko Ronalda že v 13. minuti prvič zatresli mrežo gostov iz Milana. Po prekršku Pata na Alonsom na robu kazenskega prostora je prosti strel izvajal eden največjih velemojstrov te vrline na svetu, Cristiano Ronaldo, kar je potrdil tudi tokrat. Portugalec je žogo poslal skozi luknjo v živem zidu, napako v živem zidu sta storila Zlatan Ibrahimović in Clarence Seedorf, ter presenetil nemočnega Marca Amelio na vratih Milana. Že v naslednjem napadu so varovanci Joseja Mourinha vodstvo še povišali. Tudi tokrat je pri vmes imel prste vmes znova odlični Ronaldo, le da se je tokrat prelevil v vlogo podajalca, potem ko je po prodoru z leve strani žogo podal do Özila, ki je streljal z roba kazenskega prostora, pri tem pa je zadel v ramo Bonera, a je žoga vseeno končala v mreži Milana in rezultat na semaforju je že kazal 2-0. Milan ni mogel verjeti, kaj se dogaja na igrišču in Real Madrid je še naprej iskal priložnosti za povešanje prednosti. Italijani so potrebovali kar 29 minut, da so prišli do prvega strela proti vratom Casillasa, potem ko je Andrea Pirlo mojstrsko izvedel prosti strel z okoli 20-ih metrov, vendar je Casillasu ob pomoči prečke uspelo obraniti nevaren strel. Milan je počasi pridobival na samozavesti in pet minut kasneje se je Seedorf skorajda sam znašel pred Ikerjem Casillasom, a je njegov strel zletel čez vrata in mreža Reala je ostala nedotaknjena. Real je vrnil udarec preko Ronalda, ki je po pravem slalomu iz igre vrgel obrambo Milana, a je njegov močan strel z levico Amelia izbil v kot. Tik pred koncem je imel Real še eno priložnost za zvišanje prednosti, potem ko je po podaji Ronalda pred Angelom Di Mario v zadnjem času žogo izbil Gattuso.

Tudi v drugem polčasu se slika ni bistveno spremenila, saj je Real začel še bolj ofenzivno in priložnosti pred vrati Milana so se kar vrstile. Prvo priložnost je imel Ronlado, vendar je zgrešil s strelom od daleč, nato pa je imel še lepšo priložnost Higuian, potem ko mu je v kazenski prostor lepo podal Di Maria, vendar pa je Amelia v vratih Milana ubranil strel Argentinca z glavo. Nevarne akcije na Milanovi polovici so se vrstile, tako da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo padel tretji zadetek, medtem ko se je Milan trudil spraviti kakšno nevarno akcijo, vendar jim je trdna ekipa Reala vseskozi preprečevala vsakršen napad. Napadi igralcev v belem so se vrstili eden za drugim, a Ronaldo in druščina iz številnih poskusov ni uspela premagati Amelie, ki se je izkazal s kar nekaj pomembnimi obrambami. V 70. minuti je še enkrat več poskušal Ronaldo, ki se je sam znašel v kazenskem prostoru po podaji Marcela, vendar je grdo zgrešil. V nadaljevanju je gostujoči trener posegel tudi po menjavah, kjer je bil posebnega sprejema deležen nekdanji član Reala Robinho, katerega je ob menjavi madridska publika nagradila s koncertom žvižgov, ki so se nadaljevali ob slehernem dotiku Brazilca z žogo. Allegri je nato v igro poslal še Inzaghija, medtem pa je tudi Mourinho opravil menjave in sicer Özil-Lass, Di Maria-Granero in Higuain-Benzema. Do konca tekme je najlepšo priložnost za zadetek imel še Pepe, po prostem strelu Ronalda, vendar pa je branilec kraljevega kluba zgrešil prazna vrata. Do resnih priložnosti je Milan, ki ga je Real na domačem Santiagu Bernabeu popolnom nadigral, prišel šele ob koncu tekme, vendar je bilo vse to premalo za zadetek. Real Madrid je prikazal eno najboljših predstav v Evropi v zadnjih letih in tako zasluženo osvojil že deveto točko, s čimer se je samo še utrdil na vrhu skupine G, ob enem pa tudi glasno najavil svoj naskok na deseti naslov v Ligi prvakov.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Pedro Proença
Real Madrid 2-0 AC Milan
Ronaldo 13., Özil 14.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us