X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Gento predaja štafetno palico Canalesu

imageshack.us

Paco Gento je bil pionir pri odpiranju vrat Real Madrida nogometašem iz severa Španije iz pokrajine Kantabrije. Sergio Canales je zadnji igralec, rojen v Santander, ki niso dres Real Madrida. Čeprav slednja loči kar oseminpetdeset let, imata kljub temu še vedno veliko skupnega.

Gento je prišel v Real Madrid iz Racing, ko je bil star vsega 19 let, kar je povsem enako glede ekipe in let, kot Sergio Canales. Oba levičarja, oba sta potrebovala čas za prilagoditev na novo okolje, vendar pa si je takrat Gento in sedaj še Canales, skozi trdo delo in predanost, utrl pot v nogometni skupnosti v španski prestolnici. Na dan Gentovega 77. rojstnega dne (Gento se je rodil 21. oktobra 1933, op.p.), sta se nekdanji in sedanji igralec Real Madrida sestala v upravni sobi Santiaga Bernabeu, kjer sta bila obkrožen z devetimi evropskimi naslovi, od katerih jih je Gento osvojil kar šest, ob tem pa je legenda Real Madrida zaželel svojemu mlademu nasledniku veliko sreče v prihodnjih dneh v Real Madridu.

“Upam, da boš osvojil enega od teh,” je dejal Gento, “Z vztrajnostjo in predanostjo se lahko izenačiš tudi z mojimi šestimi, saj imaš vse kar potrebuješ za to.” Odziv na izjavo enega od svojih vzornikov iz otroštva, je Canales dejal: “Pravi užitek vas je spoznati. Vsaj eden igralec iz Kantabrije je igral pomembno vlogo pri osvojitvi vseh teh devetih naslovov.”

Ko sta bila na igrišču Santiaga Bernabeu, je Canales presenetil Genta s tradicionalnimi kantabrijskim pecivo. Potem, ko je Gento upihnil dve številki s številko ‘7 ‘, si je veteran zaželel, da bi “Canales osvojil veliko naslovov z Real Madridom, tako kot sem jih jaz.” Nato sta si med seboj izmenjala podpisani žogi. “Z veliko ljubeznijo za Paca Genta. Vse najboljše,” je napisal trenutni vezist Real Madrida na žogo, medtem ko je bil Gento nekoliko bolj direkten, “Z ljubeznijo za v prihodnosti najboljšega igralca Real Madrida.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us