X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na petkovi novinarski konferenci razpravljal o tekmi tega vikenda proti Racingu, prav tako pa je medijem razkril svoje misli o zadnjih predstavah ekipe.

“Zelo smo zadovoljni s tem, kje se trenutno nahajamo, ker smo se že praktično uvrstili v naslednji krog Lige prvakov, čeprav igramo v eni od najtežjih skupin, prav tako pa nam gre dobro v La Ligi. Smo mlada ekipa, zaradi česar ljudje pričakujejo dobre stvari od nas. Gradimo ekipo, ki bo s časom postala odlična, vendar pa pri tem ne smemo pozabiti na izzive, ki so pred nami. Nadaljevati moramo z delom. Smo tesno povezana ekipa in obvladujemo naša čustva. Smo zelo mirni. Vsaka tekma, ki jo igramo je nov in velik izziv.”

“Ne vem, kaj je (Miguel Angel Portugal, op.p.) mislil s tem, ko je rekel, da bo sobotna tekma grda, tako da boste morali glede tega njega vprašati. Na igrišču bodo tri odgovorne ekipe: Racing, Real Madrid in sodniki. Vse tri ekipe so odgovorni za to, kar se bo zgodilo. Real Madrid bo vedno poskušal igrati najlepše kar lahko. Mi smo disciplinirana ekipa in UEFA nas vedno pohvali po tekmah za malo storjenih prekrškov. Zaradi tega ne bomo imeli nič s tem, da bo bila grda tekma.”

“Marcelo je najboljši levi bočni branilec v moji knjigi. Ko sem prišel, ni bil najboljši branilec. Analizirala sem vse zadetke, ki smo jih prijeli lani in Brazilec je igral svojo vlogo pri nekaterih od njih. Na srečo je bil pripravljen delati od prvega dne naprej in pri tem imel željo po učenju in napredku. Ima naraven dar za žogo v njegovih nogah, zato je podpisal za to ekipo, ko je bila star vsega 18 let. Sedaj je bolj vsestranski levi bočni branilec in celo selektor Brazilije mi je rekel, da se je Marcelo zelo spremenil. Ni mi težko povedati, da sem vesel, da sem se odločil, da ne pripeljem drugega igralca.”

“Real Madrid se ne more ločiti od Pepeja in Pepe ve, da se ne more ločiti od Real Madrida. Real Madrid prav tako ve, da je trener zelo zadovoljen z njim. Ne poznam nobenega igralca v ekipi, ki bi rešil ta vprašanja v dbeh dneh. Pepe bo ostal tukaj. Sam ne vidim drugega konca te zgodbe, razen podaljšanja njegove pogodbe.”

“Kot sem obljubil, da ne bom govoril o Kakaju, bom seda naredil enako, ko gre za Ramosa. Arbeloa in Marcelo igrata dobro. Del moje filozofije vključuje tudi to, da štejejo le tisti, ki so na na voljo in ne tisti, ki niso na voljo zaradi poškodb. Lass lahko prav tako pomaga v obrambi. Če se želi Ramos udeleži podelitve nagrad “Principe de Asturias” in če se s tem strinjajo predsednik in zdravstveno osebje, potem sam ne vidim nobenih težav s tem.”

“Ne bom igral s Canalesom samo zato, ker igramo proti Racingu. Če bi bil takšen, potem bi moral dati vedno igrati tiste, ki bi igrali proti svoji nekdanji ekipi. Canales je nadarjen fant in odlična okrepitev za prihodnost Real Madrid. Ne bo več igral za drugo ekipo. Tukaj bo nadaljeval z igrami, malo po malo, vendar vedno dovolj, da postane odličen igralec.”

“Zimski prestopni rok je za nas že zaprt. O prestopnem roku bomo spet govorili maja ali junija.”