X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Gospod Oktober

V začetku tega tedna je Cristiano Ronaldo proti Milanu, še enkrat dokazal, da je eden najboljših igralcev na zemeljski obli. Za Portugalcem je spektakularen meseca oktobra, v katerem je do sedaj na petih tekmah, dosegel že sedem zadetkov.

Najboljši strelec in najboljši podajalec za zadetke v La Ligi, vse to je Cristiano Ronaldo, ki je bil izredno razpoložen v zadnjih tednih in vsega, kar se dotakne se spremeni v zlato … ali bolje rečeno v zadetke. Na zadnjih petih tekmah v tem mesecu, ki jih je odigral za Real Madrid in za portugalsko reprezentanco, je dosegel sedem zadetkov, vendar pa ima Cristiano v oktobru na voljo še tri tekme, da še izboljša svojo statistiko, čeprav lahko že sedaj rečemo, da je za njim fantastičen oktober.

Svojo izredno serijo je začel 3. oktobra proti Deportivu, ko je prispeval dva zadetka pri zmagi Reala s 6-1. Naslednja dva zadetka sta prišla v dresu portugalske reprezentance, ko je Portugalska igrala kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2012 proti Danski in Islandiji. Po vrnitvi v La Ligo, je Realova številka “7” znova dosegla dva zadetka, tokrat na tekmi proti Malagi, temu pa je sledil ta teden še zadetek na tekmi proti Milanu, ki jo je Real dobil z rezultatom 2-0. S tem je sedaj le dva zadetka oddaljen od devetih zadetkov, kolikor jih je dosegel septembra 2009, ko je bil njegov najboljši mesec od podpisa za Real Madrid.

ZADETKI GOSPODA OKTOBER
Datum Tekma Zadetek Končni rezultat
03/10/10 Real Madrid – Deportivo 1-0 (04. min.) 6-1
6-1 (90. min.)
08/10/10 Portugalska – Danska 3-1 (85. min.) 3-1
12/10/10 Islandija- Portugalska 0-1 (03. min.) 1-3
16/10/10 Malaga – Real Madrid 0-2 (45. min.) 1-4
0-3 (32. min.)
10/10/10 Real Madrid – AC Milan 1-0 (13.min.) 2-0

Poleg tega, da je Cristiano trenutno s šestimi zadetki prvi strelec La Lige oz. tako imenovani Pichici, je Cristiano je prav tako streljal na gol večkrat, kot bilo kateri drug igralec (55-krat), prav tako pa je drugi najboljši v strelih z glavo na gol, saj je z glavo streljal na gol 8-krat. Toda prav tako pomembno je dejstvo, da je vodilni igralec prvenstva po asistencah oz. po zadnjih podajah, katerim so nato sledili zadetki (4 asistence) in pomembno tudi samo sodelovanje v akcijah, ki so se končale s strelom na gol (89), od tega pa jih je tudi 13 se končalo z zadetkom.

Številke, ki govorijo v prid Cristiana Ronalda
⇒ S šestimi zadetki je prvi strelec La Lige oz. Pichici La Lige.
⇒ Tri zadetke je dosegel na Santiago Bernabeu in tri na gostovanjih. Od tega je štiri zadetke dosegel z desno nogo, enega z levico in enega z glavo.
⇒ Dvakrat je dosegel zadetek iz enajstih metrov, enega pa je dosegel neposrednega prostega strela.
⇒ S 55. streli (eden strel vsakih 12 minut) je največkrat streljal v La Ligi, z osmimi streli z glavo pa je na drugem mestu po številu strelov z glavo.
⇒ Štiri (ena na 165,75 minut) končne podaje od svojih 13. podaj, so se končale z zadetkom.
⇒ Trenutno je tudi vodilni igralec po asistencah oz. po končnih podajah, ki so se končale z zadetki (4 asistence), prav tako pa je sodeloval v akcijah, ki so se končale s strelov na gol (89), od tega pa jih se je 13. končalo z zadetkom.