X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Štirje čilski rudarji obiskali Santiago Bernabeu

imageshack.us

Stadion Santiago Bernabeu je v četrtek sprejel štiri izjemne goste. Ariel Ticona, Esteban Rojas, Victor Segovia in Pablo Rojas, štirje od 33-ih rudarjev, ki je so bili ujeti 69 dni skoraj 700 metrov pod zemljo v čilskem rudniku, so prišli na obisk stadion, ki je včasih z navdušenjem bodril tudi njihovega rojaka, Ivana Zamorana. Med obiskom, ki vključuje tudi današnji ogled tekme med Real Madridom in Racingom, sta jih gostila generalni direktor Jorge Valdano in direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueño.

Rudarji so na Santiago Bernabeu prispelo okoli poldneva. Jorge Valdano jih je pozdravili v sobi upravnega odbora in jih kot prvo povprašal, kakšni so bili občutek, glede na to, da so morali preživeti toliko dni pod zemljo v ekstremnih razmerah. Generalni direktor jim je pokazal tudi vseh devet nogometnih evropski naslovov, kot tudi osem košarkarskih naslovov ter seveda nagrado za najboljši klub 20. stoletja. Kmalu se je pogovoru pridružil tudi Emilio Butragueño, temu pa so sledila tudi vprašanja Ariela, ki je bil najbolj zgovoren od štirih rudarjev, ki ga je zanimalo o poteku dosedanje sezone kluba in o tekmi proti AC Milanu v Ligi prvakov.

Rudarji so nato obiskali garderobe, igrišče, sobo z lovorikami … Razkazan jim je bil prav vsak kotiček stadiona, ki so ga vsi poslikali, še posebej nestrpno pa so čakali, da se slikajo poleg fotografije Ivana Zamorana.

Zdi se prav neverjetno, da so po naporni izkušnji, ki so jih doživeli Ariel, Esteban, Victor in Pablo, šteje obisk Santiaga Bernebu kot nekaj strašno pomembnega za jih. “Neverjetno je biti tukaj,” je dejal Esteban, “Vedno bom lahko povedal svojim vnukom, da sem bil nekdaj tukaj. Nisem pričakoval, da je stadion tako velik. Ponosen sem, da sem stopil na igrišče stadiona s tako bogato zgodovino.”

Z 29-imi leti je Ariel najmlajši od štirih rudarjev, ki so prišli na Santiago Bernabeu. Rudar je v Madrid prišel s svojo hčerko Esperanzo, ki je bil rojena 14. septembra, ko je bil on še vedno ujeti v rudniku globoko pod zemljo. “Sedaj sem začel uživati svoj čas z njo,” je rekel, “Brez besed sem. Ne morem z besedami izrazi čustev, ki jih čuti, ko sem tukaj. Prihod na Santiago Bernabeu je najlepša stvar, ki bi se mi lahko zgodilo.”

imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us