X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 6-1 Racing Santander

imageshack.us

Racing Santander je začel tekmo na Bernebeu s kar tremi centralnimi branilci, tako da je njihova obrambo sestavljalo kar pet igralcev, vendar pa tudi to ni bilo dovolj, da bi preprečili festival zadetkov.Real Madrid je s svojo hitro, natančno in učinkovito igro na koncu zmagal s kar 6-1, pri čemer je bil še posebej uspešen Cristiano Ronaldo, ki je dosegel štiri zadetke in se tako utrdil na vrhu strelcev La Lige.

Da bodo navijači tudi tokrat videli veliko zadetkov, je napovedal že zadetek Higuaina v 10. minuti tekme, potem ko je ta izkoristil izvrstno podajo Di Marie in se sam znašel pred vratarjem Tonom ter ga tudi suvereno premagal. Beli balet je potreboval vsega 5 minut, da je še povišal svojo prednost. Tokrat se je Higuain znašel v vlogi podajalci, potem ko je s fenomenalno podajo z desne strani, odlično zaposlil Ronalda v kazenskem prostoru, ki mu ni bilo težko zadeti in s tem se je praktično začel šov Cristiana Ronalda, saj je ta na koncu dosegel kar štiri zadetke. V 27. minuti je se je Özil znašel v kazenskem prostoru, vendar je podal na drugi stran do Ronalda, ki je z lahkoto povišal izid na 3-0 ter tako že praktično odločil zmagovalca. Po tretjem zadetku Reala je bila publika na Santiaho Bernebeu več kot navdušena in upala, da bo videla točo zadetkov, kot so jih videli na tekmi proti Deportivu. Racing je bil na drugi strani povsem brez motivacije, saj njihova igra ni imela nobene hitrosti in so tako lahko le nemočno spremljali igranje igralcev Real Madrida. Svoj prvi pravi napad so tako skupaj spravili šele v zadnjih trenutkih prvega polčasa, vendar tudi ta ni bil pretirano nevaren za vrata Casillasa, tako da se je končal polčasa z rezultatom 3-0.

Gostje iz Racinga so spremenili ob polčasu sistem igranja, kjer je v igro namesto Ariela prišel Torrejon, vendar pa tudi to ni obrodilo sadov. Že v drugi minuti nadaljevanja je Di Maria v svojo statistiko vpisal še eno asistenco, potem ko je prodrl po desni strani v kazenski prostor Racinga ter lepo našel Ronalda, ki je dosegel hat-trick. Vendar pa to ni bil njegov zadnji zadetek na tekmi, saj je v 55. minuti dosegel še svoj četrti zadetek, tokrat iz enajstih metrov, potem ko je v kazenskem prostoru Racinga padel razpoloženi Di Maria (5-0). Racing je bil neviden in je osem minut kasneje prejel še šesti zadetek na tekmi, potem ko se je med strelce vpisal tudi Özil (63′, 6-0). Glede na to, da je bila tekma odločena, se je Mourinho odločil za nekaj sprememb, tako je namesto Özila v igro poslal Canalesa, nekaj minut kasneje pa še Benzemaja namesto Higuaina. 20 minut pred koncem tekme je Mourinho poslal Pedra Leona namesto Marcela, zaradi česar se je moral Di Maria priseliti nazaj na mesto levega bočnega branilca. V 73. minuti so gostje z veliko sreče prišli prišli do častnega zadetka, potem ko je Diop poskusil s strelom izven kazenskega prostora, a je žoga odbila od Rosenberga, kar je presenetilo Casillasa. Real Madrid je tako zasluženo slavil še eno visoko zmago na domačem igrišču, potem ko je že na prejšnji tekmi premagal s 6-1 Deportivo, sicer pa je Real na zadnjih treh tekmah La Lige dosegel kar 16 zadetkov ter s tem utrdil na vrhu lestvice Primere Division.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Muñíz Fernández
Real Madrid 6-1 Racing Santander
Higuain 10., Ronaldo 15., 27., 47., 55./11-m, Özil 63.; Diop 73.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us