X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljši začetek La Lige v 19-ih letih

Vpliv Mourinha na ekipo Real Madrida se že kaže v dobrih predstavah in v odličnih rezultatih. Njegov Real Madrid ima za seboj najboljši začetek v La Liga v 19-ih letih, po zaslugi 20-ih osvojenih točk v osmih tekmah (6 zmag, 2 remija), kar je najboljše v zgodovini kluba, odkar se za zmago prejme po tri točke. Ekipa prav tako ostaja še vedno neporažena do tega trenutka sezone, kar se ni zgodilo že vse od sezone 1997/98 naprej.

Za varovanci Mourinha sta 2 tekmovalna meseca in v tem času ima ekipa Real Madrida najboljši začetek v La Ligi v zadnjih 19-ih letih, saj je osvojila kar 20 od skupno 24-ih možnih točk v La Ligi. Real Madrid je pod vodstvom Mourinha na zadnjih treh tekmah La Lige dosegli kar 16 zadetkov (6-1, 1-4, 6-1), v celotnem prvenstvu pa je skupaj dosegel 22 zadetkov. Na Bernabeu so beli do sedaj dosegli 16 zadetkov ter prijeli le dva zadetka (v lanski sezoni je na isto število tekmah ekipa dosegla 15 zadetkov in jih prejela 4), na splošno pa je ekipa prijela le 4 zadetke do sedaj v tej sezoni in prav vse je prejela v drugem polčasu.

Od 5. avgusta naprej Real Madrid ni izgubil niti ene tekme, vključno s tremi tekmami Lige prvakov proti Ajaxu, Auxerru in AC Milanu.

Najboljši začetek sezone, odkar za zmago ekipa prejme 3 točke
SEZONA ŠT. TEKEM ŠT. TOČK Z/R/P
2010/2011 8 20 6-2-0
2003/2004 8 19 6-1-1
2007/2008 8 19 6-1-1

Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Po drugi strani, individualno gledano, pa je v tem času najbolj izstopal Cristiano Ronaldo in številke potrdijo, da je v fantastični formi. Portugalec je na tekmi proti Racingu prvič v svoji karieri dosegel na eni tekmi štiri zadetke in je tako že pri desetih zadetkih, ki jih je dosegel na osmih letošnji tekmah La Lige. Ronaldo je tako dosegel že svoj 44. zadetek na 46. tekmah v dresu Real Madrida, kar je 0.95 na tekmo in je po tej statistiki zaenkrat za seboj že pustil celo legendarnega Alfreda Di Stefana, Raula in Huga Sancheza. Pri vsem tem je potrebno povedati tudi to, da je Ronaldo bil najbolj učinkovit prav ta mesec, saj je do sedaj v oktobru dosegel že neverjetnih 11 zadetkov: štiri proti Racingu, dva proti Deportivu in Malagi, enega proti Milanu in dva v dresu portugalske reprezentance, vendar pa bo Ronaldo imel priložnost ta izkupiček še povečati na tekmah proti Murcii in Herkulesu.