X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Med ponedeljkovo novinarsko konferenco je Jose Mourinho potrdil, da bodo na prvi tekmi Real Madrida v novi sezoni kraljevega pokala zagotovo začeli tekmo Casillas, Pepe, Arbeloa in Cristiano Ronaldo.

“Če igralci nimajo talenta igrati pokalne tekme proti dobri ekipi, kot je to Murcia, potem nimajo talenta igrati za Real Madrid. Hočem, da bodo namesto tistih, ki ponavadi igrajo, igrali igralci, ki so dobili manj priložnosti do sedaj. Oni so tisti, ki morajo pokazati svoje frustracije in povedati: »Jaz sem tukaj. Ne pozabi me. Moraš mi dati več igralnega časa.«”

“Če igralec jutri ne bo dokazal kako dober je in bo imel slabo tekmo, potem pošteno ne bo mogel razmišljati o tem, da bo vpoklican za naslednjo tekmo. To je nemogoče. To je pritisk na tiste, ki bodo igrali jutri in ki ga morajo čutiti. Morajo se dokazati svojemu trenerju, svojim navijačem in celotni družini Madridist, da imajo tisto, kar je potrebno imeti za igranje v Real Madridu. Vem, da se trudijo, da bi si zaslužili pravico do igranja, zato imam zaupanje v igralce, kot so Pedro Leon, Granero, itd.”

“Murcia še ni izgubila tekme in tako vodi v svoji skupini v tretji ligi, prav tako pa bo jutri igrala doma. Nekateri ljudje dejansko ne cenijo Copa del Rey, vendar pa ga sam cenim. Pokal sem osvojil na Portugalskem, v Angliji in v Italiji. Sedaj ga želim osvojiti še v Španiji. Nameravamo zmagati na obeh tekmah. Murcia igra dobro in bo imela redko priložnost, da se zapiše v zgodovino proti Real Madridu. Pokala je konec, ko enkrat izgubiš eno tekmo. Moramo se potruditi uvrstiti v finale.”

“Mislil sem, da bo Lass lahko igral, vendar pa ne bo mogel. Tudi to je v redu. Karkoli se bo jutri zgodilo, mi bo pomagalo pri sestavi ekipe za naslednjo tekmo v soboto. To je bolj problem za Lassa, kot pa za nas. Če ni sposoben za boj za jutrišnja mesta, potem se ne bo mogel boriti tudi za svoje mesto v ekipi v soboto.”

“Če imam na voljo najboljšega vratarja na svetu, zakaj bi potem jaz igral z drugim ali tretjim vratarjem? Dudek in Adan trdo delata in počneta tisto, kar jaz hočem. Najboljši način, da se vse to nadaljuje v pravi smeri, je ta, da igram z najboljšimi igralci proti Murcii. Vesel sem, da bom lahko opravil svoj delež pri tem.”

“Videl sem veliko tekem Real Madrid v preteklosti in Gonzalo Higuain je vedno imela talent, vendar pa ga še nisem videl delati tako trdo, kot dela sedaj. Zabija gole, deli asistence, teče nazaj, pritiska na obrambo, zelo se trudi … Medtem mora Benzema nadaljevati z izkoriščanjem svojih priložnosti tako, da je pripravljen, ko pride njegov čas, da začne v prvi postavi. Vsi se borimo za iste cilje, vendar pa imamo znotraj ekipe vsi konkurenčne bitke. Higuain opravlja svoje delo odlično in Benzema mora biti psihološko močan, da nadaljuje s svojim delom.”