X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nominiranci za Zlato žogo

Iker Casillas, Xabi Alonso, Mesut Özil in Cristiano Ronaldo so se znašli v ožjem izbor 23-ih igralcev, ki so nominirani za prestižno priznanje Zlata žoga. Zmagovalca bodo razglasili v Zürichu 10. januarja 2011. Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je nominirance objavila po dogovoru s francosko revijo France Football, s čimer se bosta sedaj združili dve nagradi, Ballon d’Or in FIFA nogometaš leta, kar pomeni, da bomo dobili sedaj absolutno gledano najboljšega nogometaša leta.

Iker Casillas je trenutno vratar, ki je prijel najmanj zadetkov v La Ligi, leta 2010 je prejel nagrado za najboljšega vratarja na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, kjer je s špansko reprezentanco postal svetovni prvak, pri čemer je sodeloval in igral ključno vlogo tudi njegov soigralec iz Real Madrida, Xabi Alonso, ki se tako lahko prav tako pohvali s svetovnim naslovom. Mesut Özil je bil prav tako eden od standardnih igralcev Nemčije v Južni Afriki letos poleti, ki jo je vodil do bronaste medalje. Po drugi strani pa je imel Cristiano Ronaldo fenomenalen niz v sezoni 2009/10, ko je v La Ligi dosegel 26 zadetkov in še 7 v Ligi prvakov. Portugalska zvezda je ohranil ta niz tudi v letošnji sezoni, saj je do sedaj dosegel že 10 zadetkov.

6. decembra 2010, bosta Mednarodna nogometna zveza (FIFA) in francoska revija France Football sporočili tri igralce, da so dobili največ glasov od kapetanov reprezentanc in trenerji, kakor tudi od novinarjev francoske revije.

Nominiranci za Zlato žogo:

Iker Casillas (Španija, Real Madrid), Daniel Alves (Brazilija, Barcelona), Didier Drogba (Slonokoščena obala, Chelsea), Samuel Eto’o (Kamerun, Inter), Cesc Fabregas (Španija, Arsenal), Diego Forlan (Urugvaj, Atletico Madrid), Asamoah Gyan (Gana, Rennes/Sunderland), Andres Iniesta (Španija, Barcelona), Julio Cesar (Brazilija, Inter), Miroslav Klose (Nemčija, Bayern), Philipp Lahm (Nemčija, Bayern), Maicon (Brazilija, Inter), Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Thomas Müller (Nemčija, Bayern), Mesut Özil (Nemčija, Werder/Real Madrid), Carles Puyol (Španija, Barcelona), Arjen Robben (Nizozemska, Bayern), Cristiano Ronaldo (Portugalska, Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Nemčija, Bayern), Wesley Sneijder (Nizozemska, Inter), David Villa (Španija, Valencia/Barcelona), Xavi (Španija, Barcelona), Xabi Alonso (Španija, Real Madrid).