X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Murcia 0-0 Real Madrid

Res je, da je Jose Mourinho uporabil večino svojih najboljših igralcev, da bi Real Madrid zmagal svojo prvo tekmo Copa del Rey 2010/11, saj so v prvi postav začeli Casillas, Cristiano Ronaldo, Ramos in Pepe, poleg njih pa še Benzema, Albiol in Arbeloa ter ostali, vendar pa tudi to ni bilo dovolj. Beli so se trudili čez celotno tekmo, sprožili tudi 20 strelov na gol (Murcia niti enkrat), vendar pa se je prva tekma šestnajstini španskega pokala med Real Murcio in Real Madridom končala brez zadetkov.

Real Madrid je začel tekmo s hitrim tempom, s pritiskom na nasprotnika po celem igrišču, s čimer so domačine prisilili, da so ostali v obrambi. Prvi je preskusil pripravljenost domačega vratarja Ronaldo, vendar pa je njegov strel Hernandezu le uspelo odbil v kot. V 29. minuti je bil Granero blizu zadetka, potem ko je lepo streljal izven kazenskega prostora, vendar je zadel le prečko. Madridiste so si močno prizadevale, da bi dosegle zadete in tako je imel v 45. minuti odlično priložnost še Albiol po podaji Granera, vendar pa je branilec streljal preko gola in domačim je kljub stalnim pritiskom Reala na njihovo zadnjo vrsto, uspelo končati prvi polčas brez prijetega zadetka.

V drugem polčasu se je nadaljevala slika iz prvega polčasa s prevlado Reala, vendar se izid vseeno ni spremenil, zato se je Mourinho odločil za zamenjave in v igro je namesto Benzemaja in Granera, poslal Higuaina in Khediro. Real Madrid je imel v 68. minuti dvojno priložnost za zadetek, potem ko je prosti strel izvajal Ronaldo, vendar je vratarju Hernandezu še uspelo obraniti ta strel, odbita žoga pa je prišla do Pedra Leona, ki je takoj streljal, vendar se je Hernandez še enkrat odlično izkazal. V nadaljevanju je namesto Ronalda v igro prišel Di Maria, ki je bil ves čas do konca tekma izjemno motiviran. Priložnosti Reala za zadetek so se vrstile ena za drugo, vendar pa so ostale neizkoriščena bodisi zaradi slabega zaključka ali pa zaradi odličnih obramb domačega vratarja. Na koncu Real Madrid kljub veliki premoči ni bil nagrajen z zmago, vendar pa bosta moštvi morali odigrati še povratno tekmo na Santiago Bernebeu, kjer bodo beli še dodatno motivirani s strani svojih navijačev.

Stadion: Nueva Condomina (Murcia)
Sodnik: Ayza Gamez
Real Murcia 0-0 Real Madrid