X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je v petek po zadnjem treningu ekipe pred potovanjem v Alicante stopil pred medije in odgovarjal na novinarska vprašanja. Trener Real Madrida je med drugim o zadnjih predstavah svoje ekipe in pripomnil, da je zadovoljen tako na poklicni, kot tudi na osebni ravni.

“Tisti, ki delajo tesno s prvo ekipo so se prilagodili in so zadovoljni z načinom, kako smo organizirani. Struktura je zelo pomembna za ekipo in glede tega kako malo časa smo skupaj, ekipa igra zelo dobro. Biti na vrhu tako v Ligi prvakov, kot tudi v La Ligi, v ekipo prinaša stabilnost. Sam se počutim zelo udobno in sem srečen.”

“Ostati v velikem klubom tako dolgo časa je težko, glede kulture v kateri živimo. Zaradi tega je to veliko lažje v Angliji. Tam boste našli ljudi, ki ostajajo na svojih mestih kljub temu, da niso več let že osvojili ničesar. Tukaj je težko, ker je potreba po zmagi vedno prisotna. Če bom ostal tukaj štiri leta, bo to pomenilo, da sem stvari naredil prav in da smo zato vsi srečni, zaradi česar bi bil tudi sam navdušen, da bi še nadaljeval svoje delo tukaj.”

“Smo v dobri formi. Igramo dobro in delamo trdo. Nismo otroci, tako da bodo vedno tesne odločitve, ker ne moremo vedno zmagala s 6-1. Moramo ostati na tej poti, dosegati zadetke, vendar pa je to težko prvenstvo in vsaka tekma je drugačna. Čaka nas še dolga pot, saj smo odigrali le osem tekem. Odigrali smo več tekem v kratkem času, vendar pa sam ne mislim, da igranje tekme le dva dni po drugi, ne predstavlja tako velikega problema. Moje mnenje pri tem ne bi smelo šteti, ker sam ne sprejemam odločitev glede tega.”

“Proti Herculesu bom naredil nekaj sprememb. Pred nami je pomembna tekma, morda še bolj pomembna, kot pa tekma Lige prvakov, ki sledi, saj si ne smemo privoščiti, da bi izgubili kakšno točko. Želimo zmagati in ostati na vrhu lestvice. Igralce, ki sem jih vpoklical so tisti, ki so v najboljši formi in tisti, ki bodo začeli tekmo bodo bodisi isti, ali pa vsaj v večini isti, kot na prejšnji tekmi. Upam, da mi bodo moji igralci pomagali domov prinesli nove tri točke, tako da bomo še vedno prvi tudi po nedelji.”

Cristiano Ronaldo:
“Cristiano je neverjetno ekipni igralec. Ta mesec je zmagal dve tekmi s portugalsko reprezentanco, poleg tega pa je zmagal na vsaki tekmi z Real Madridom. To je vse kar šteje v zadevah med nama. Pred tem sem ga poznal kot igralca in ne kot osebo. Sedaj ko ga poznam tudi z druge plati in lahko rečem, da je pravi zmagovalec. Vedno ga skrbi glede ekipe in glede zmag. Za njim je fantastičen mesec, je v odlični formi in si želi še nadaljevati tako.”

Benzema:
“Vedno sem verjel, da mora biti igralec odgovoren. Trener ni nič drugega kot le sodelavec. Veliko je odvisno od igralca. Veliko je bilo napisanega o njem, vendar pa večina tega ni res. Res je, da ni igral dobro, vendar pa kdo pravi, da je mrtev? Je že kako zelo živ in zato sem ga tudi vpoklical. Upamo, da se bo izboljšal, ker zagotovo ima velik potencial. Tudi ostale ekipe imajo odlične igralce, ki so v podobnih okoliščinah, pa se zato nič ne govori o njih. Takšen je nogomet. Napadalec potrebuje zadetke. Jutri bo začel na klopi in če bo potrebno, da bo igral, bo igral. Midva imava dober odnos.”

Pedro Leon:
“On je igralec, ki nam ponuja več rešitev, vendar sta v tem trenutku tukaj še dva igralca, Di Maria in Ozil, ki igrata zelo dobro.”

Granero:
“On je del ekipe, znotraj katere ima soigralce, ki zaenkrat igrajo boljše kot on. Je v isti situaciji, kot sta trenutno Benzema in Albiol. Tisti, ki igrajo so v dobrem zdravstvenem stanju in dobri formi.”

Ramos:
“On je pripravljen igrati. Ali bo igral ali ne, pa je strogo moja odločitev.”

Zinedine Zidane:
“Zidane in predsednik se morata odločiti, ali se bo, ali se ne bo pridružil trenerskemu štabu. Jaz nisem tisti, ki lahko govorim v njegovem imenu, vendar pa upamo, da bomo dosegli hitro rešitev.”