X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Hercules 1-3 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je bil prvič v tej sezoni prisiljen spreobrniti rezultat, potem ko je Hercules hitro prišel do vodstva, vendar pa so se beli borili kot levi in na koncu zasluženo prišli do nove zmage na krilih Cristiana Ronalda, ki je z dvema zadetkoma poskrbel za preobrat.

Tekma se ne bi mogla začeti slabše za Real Madrid, kot pa se je, saj so domači že v 3. minuti prišli do vodstva. David Cortes je podal z desne strani pred vrata, kjer je David Trezeguet z glavo zatresel mrežo. Iker Casillas pri tem ni imel nobenih možnosti, saj ga je Trezeguet premagal z res sijajnim strelom. Madridiste so potrebovale kar nekaj časa, da so se pobrale po tako težkem udarcu. Ker se niso dobro postavljali na igrišču, so se morali boriti s Herculesom po vsem igrišču, vendar pa je Real Madrid le postopoma začeli prevzemati kontrolo nad tekmo in in Cristiano je začel domačo obrambo postavljati pred test s svojo hitrostjo. Ronaldova in s tem tudi Realova najlepša priložnost za zadetek v prvem polčasu, je prišla po strelu od daleč v 23. minuti, vendar je domači vratar Calatayud obranil njegov strel, odbita žoga pa je prišla do Higuaina, ki je takoj poskušal zatresti mrežo, vendar je tudi njegov strel Calatayud obranil.

Varovanci Joseja Mourinha so prišli do izenačenja v 52. minuti, potem ko je močan strel od daleč Cristiana Ronalda vratar Calatayud le odbil, Angel di Maria pa je bil prvi pri odbiti žogi in jo je zabil pod prečko ter s tem napovedal preobrat. Hercules se je po prejetem zadetku povsem osredotočil na obrambo, medtem ko je imel zato Real Madrid postopoma še več priložnosti za zadetek, vendar pa jih ni izkoristil. V nadaljevanju se je Mourinho odločil, da bo v igro namesto Pepeja poslal Benzemaja in tako stavil na vse ali nič, medtem ko se je med napadi Herculesa v obrambo pomaknil Khedira. Herculesu je uspelo ob fanatični podpori s tribun, držati neodločen izid vse do 82. minute, ko je Benzema le upravičil zaupanje svojega trenerja, ki je streljal po lepi akciji z Marcelom, vendar je domači vratar obranil njegov strel, a je bil zato na pravem mestu Ronaldo, ki mu je le uspelo spraviti žogo v domačo mrežo. Na vodstvo Reala se je odzval tudi Mourinho, ki je v igro poslal Albiol in Arbeloo, namesto Ozila in Higuaina, saj je želel ohranit predvsem posest žoge ter se osredotočiti na protinapade. In prav to se je zgodilo, Benzema je sprejel podajo Di Marie v napadu, stekel proti golu ter podal do Ronalda, ki je štiri minute prd koncem postavil končni rezultat tekme, 1-3. Po dveh novih zadetkih, se je Ronaldo utrdil na vrhu lestvice strelcev Primere Division z dvanajstimi goli, medtem ko bo Real še naprej ostal na vrhu lestvice s točko prednosti pred konkurenti.

Stadion: Jose Rico Perez (alicante)
Sodnik: Clos Gomez
Hercules 1-3 Real Murcia
Trezeguet 3.; Di Maria 52., Ronaldo 82., 86.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us