X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

AC Milan 2-2 Real Madrid

imageshack.us

Niti več kot 70.000 glasnih tifosov ni moglo upočasniti Real Madrid v sredo zvečer na San Siru. Beli so igrali eleganten, natančen nogomet in s takšno igro utišali tako nasprotnika, kot tudi navijače, toda slabo sojenje Howarda Webba, bi skoraj stalo Real Madrida točk in s tem zagotovitve uvrstitve v naslednji krog tekmovanja.

Povratni obračun nogometnih gigantov na prepolnem San Siru so boljše začeli gostje iz Madrida, ki so bili podjetnejši in že v tretji minuti tekme je Abbiati s skrajnimi močmi odbil v kot strel Higuaina z roba kazenskega prostora, nekaj trenutkov kasneje pa je imel priložnost za zadetek tudi Pepe, ki je neoviran slabo streljal z glavo, v začetnem pritisku Reala, pa je s strelom iz več kot 25 metrov poskusil z nevarnim volejem še Xabi Alonso. V 12. minuti je imel Real prvo veliko priložnost na tekmi, potem ko je Higuain lepo videl vtekajočega rojaka Angela Di Maria, ki je zdrvel v kazenski prostor, toda tam je nekoliko preveč okleval, čeprav je bil tudi oviran, tako da je njegov strel s kakšnih sedmih metrov, zletel mimo vrat Italijanov. Napadi Reala so se še kar vrstili in v 20. minuti je Higuain najprej z glavo že premagal Abbiatija, vendar je žogo z golove črte izbil Pirlo, po odbiti žogi pa je streljal še Di Maria, a je Pirlo še enkrat s požrtvovalnim posredovanjem preprečil zadetek belih. Potem ko si je Real v prvih dvajsetih minutah povsem podredil domačo ekipo, so se Rossoneri le prebudili. Ibrahimović se je na levi strani sam znašel pred Ikerjem Casillasom, a je Španec strel uspel ubraniti. V drugem delu prvega polčasa je ritem igre nekolik upadel, napadi Reala si bili manj konkretni in Milan je vzpostavil ravnovesje, ko je Real dosegel prvi zadetek na tekmi v najbolj neprimernem trenutku, tik pred polčasom. Prav v zadnji minuti prvega dela igre, je Angel Di Maria sijajno prodrl po sredini in mojstrsko podal do rojaka Higuaina, ki je sprva lepo izigral ofsajd zanko, zamudil je Nesta ter nato s strelom v daljši levi kot Abbiatija, popeljal Real v zasluženo vodstvo.

Nadaljevanje je bilo podobno prvemu polčasu. Real je še naprej napadal, Milan pa je bil še naprej v podrejenem položaju. Prvi je z odličnim strelom od daleč zapretil Ronaldo, v nadaljevanju pa je vrata Abbiatija še naprej oblegal Di Maria, vendar pa si ni več pripravil večjih priložnosti. Rossonerom je v nadaljevanju, kljub pobudi gostov, uspel vzpostaviti ravnovesje in v 68. minuti je bil Real kaznovan za vse svoje neizkoriščene priložnosti, saj je izenačil Inzaghi, ki je pred tem v igro prišel namesto Ronaldinha. Domači so prišli do zadetka iz navidez nenavarne akcije, kjer je najprej Pepeju spodrsnilo na spolzkem igrišču, predložek Ibrahimovića pa je Casillas nerodno odbil le do Inzaghija, ki mu z glavo ni bilo težko zabiti žoge v mrežo Real Madrida. Še enkrat se je potrdilo nepisano nogometno pravilo: če ne daš – dobiš. Deset minut kasneje je sledil popoln preobrat. Stranski sodnik je spregledal več kot očiten prepovedan položaj, ponovno pa je bil na pravem mestu Inzaghi, ki je z drugim zadetkom navijače na San Siru dvignil na noge. Ko je že kazalo, da bodo domači prišli, roko na srce, do nezaslužene zmage, je v zadnji minuti sodnikovega podaljška Benzema lepo našel kolego Pedra Leona, ki je s strelom med nogama premagal Abbiatija in Real je po remiju na San Siru že v osmini finala Lige prvakov, zato sedaj lahko začne razmišljati že na nedeljski derbi proti Atletico Madrid.

Stadion: San Siro (Milano)
Sodnik: Howard Webb
AC Milan 2-2 Real Madrid
Inzaghi 68., 78.; Higuain 45., Leon 94.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us