X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ruben de la Red končal nogometno kariero

imageshack.us

Ruben de la Red je včeraj stopil pred medije ter uradno oznanil, da končuje nogometno kariero kot igralec in da začenja novo poglavje v svojem življenju, saj bo od slej naprej treniral mlajše selekcije v Real Madridu. Ob ganljivem zaključku igralske kariere, ga je na novinarski konferenci spremljal generalni direktor Jorge Valdano, novinarske konference pa so se udeležili tudi športni direktor Miguel Pardeza, namestnik nogometnega direktorja Ramon Martinez in Alberto Giraldez.

Španskemu nogometašu Rubenu De la Redu bleščeča kariera očitno ni bila usojena. Kot mladinec kraljevega kluba je s trdim delom in dobrimi igrami pred dvema letoma le postal član prve ekipe kraljevega kluba, kjer je imel spodbudnem začetek, nato pa se je njegovo kariero nepričakovano prekinila, potem ko se je zaradi zastoja srca, 30. oktobra 2008 zgrudil na tekmi španskega kraljevega pokala med Real Madridom in Real Unionom. Kljub kasnejšim številnim zdravniškim preiskavam in njegovi neizmerni želji po povratku, pa mu zdravniki niso prižgali zelene luči za povratek na nogometna igrišča in včeraj je 25-letni Madridčan zaključil igralsko nogometno kariero in začenja novo poglavje v svojem življenju, ki pa bo prav tako povezano z madridskim klubom. De la Red bo po dogovoru s predsednikom kluba Florentinom Perezom treniral mlajše selekcije, pred pričetkom nove kariere pa mu bosta z nasveti pomagala tudi trener prve ekipe Jose Mourinho in trener B ekipe Real Castille Alejandro Menendez.

Ruben de la Red
“Začenjam zelo razburljivo poglavje v svoji nogometni karieri. Želim poslati svojo podporo vsem tistim igralcem na svetu, katerih kariera je bila prav tako skrajšana, kot je bila moja. Prav tako sem zelo hvaležen vsem ljudem, ki so me podpirali, odkar sem omedlel. Boril sem se do zadnjega atoma moči, toda zdravniki so mi svetovali, da je boljše, da končam vse to. Vedno sem sanjal, da bi postal nogometaš in da bi bil uspešen v tem klubu, ki je največji na svetu. Pri Realu sem postal človek v pravem pomenu besede. S tem klubom sem odraščal vse od trenutka, ko sem se pridružil ekipi U-10 in sedaj se prav v njem poslavljam od igralske kariere. Toda vem, kaj želim in vem, da mi bo uspelo. Sedaj želim postati trener. Morda imam res težave s srcem, toda še vedno bije za Madridismo.”

“Zelo sem navdušena in želen začeti s tem novim poglavjem v moji karieri, kar gre zahvala klubu. Še naprej bom lahko delati na mestu, za katerega smatram kot moj dom. Poskušal sem bom naučiti vseh spretnosti trenerja in sam bom dal vse od sebe, da bi bil tudi uspešen. Zelo sem navdušen nad tem in bom za to večno hvaležen klubu. Nogomet sem sedaj spremljal iz drugačne perspektive že kar nekaj časa, medtem ko sem se ob istem času tudi pripravljal na to novo poglavje v mojem življenju. Real Madrid je trenutno ena najmočnejših ekip v Evropi.”

“Sčasoma bi rad treniral odlične ekipe, kot je to Real Madrid, vendar si bom prizadeval, da bom zadovoljen sam s seboj. Nekega dne, želim doseči elito.”

“Jose Mourinho je bil zelo dobro seznanjen z mojim stanjem že od prvega dne naprej in je bil zelo jasen, ko je govoril z mano. Povedal mi je, da računa na mene, če bom lahko igral, toda če to ne bo bilo možno, potem je rekel, da bi bil vesel, da bi bil med njegovimi osebjem.”

“Imel sem veliko lepih trenutkov. Kot igralec sem naredil zelo pomemben korak, ko sem treniral pod Quique Sanchez Floresom v ekipi U-19. Prav tako so mi v spominu ostali trenutki, ko sem napredoval v ekipo Castille in nato, ko sem imel spektakularno sezono v ekipi Getafe. To je moj najlepši spomin, saj mi je prav to omogočilo, da sem bil vpoklican v špansko reprezentanco, s katero sem nato postal evropski prvak leta 2008. In nato sem se vrnil v klub, ki je zaznamoval celo moje življenje.”

Jorge Valdano
“Ta dan zaznamuje prelomnico v življenju Rubena, saj je končal svojo kariero kot igralec, vendar pa bo sedaj vso svojo strast osredotočil v treniranje. Od danes naprej, bo del trenerjev Real Madrida in se bo začel učiti o tem, kaj počnemo in kako smo prišli do tega. Prav tako bo bil del Mourinhovega osebja, kjer bo pomagal pri pripravi na vsako tekmo. Cilj je, da se Ruben nauči vseh veščin, ki jih bo nato lahko uporabil znotraj ekipe, katere del je. Šel bo skozi vse različne ekipe v klubu in z vsemi pridobljenimi izkušnjami bo še naprej del nogometnega sveta.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Hvala Ruben za vse lepe trenutke na igrišču ter veliko sreče na trenerskem stolčku!!!