X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Dan pred nedeljskim derbijem med Real Madridom in Atleticom, je Jose Mourinho potrdil, da bo začetna postava povsem enaka, kot je bila v zadnjem tednu, prav tako pa je pohvalil svojo ekipo.

“Razumem, zakaj so na tej tekmi v igri za navijače, več kot le tri točke. Moramo zmagati, ker želimo, da ostanemo na vrhu lestvice, vendar se moramo zavedati, da je naš nasprotnik zelo nadarjen in ambiciozen. Ne bo nam enostavno, sicer pa noben derbi tudi ni enostaven.”

“Statistika ni nič drugega, kot številke iz preteklosti in zato v nogometu nimajo pomena. Dejstvo, da so Atletico na Bernabeu ni zmagal že polnih enajst let je gotovo znak, da je zmagati tukaj zelo težko. Ekipe, ki igra doma in ki si želi osvojiti prvenstvo, ne more razmišljati o rekordih. Sam ne igram, da bi izboljševal statistiko, ampak igram za osvojitev prvenstva in zaradi tega moramo zmagovati tekme.”

“Vsaka tekma je test. Igrali smo že zelo dobro proti težkim in nadarjenim ekipam. Vemo, da moramo doseči en zadetek več kot Atletico, da bi osvojili tri točke. Atletico je zelo nadarjena ekipa v napadu, imajo odlično sredino, njihova obramba bo zelo osredotočen in na žalostno ima njihov vratar enak potni list kot Iker Casillas. To je zelo talentirana ekipa, ki nas bo prisilila, da se borimo do zadnjega atoma moči.”

“Če moja ekipa igra kot bi morala, torej s polnim plinom, da je osredotočena in motivirana ter če na tekmi ni nekih incidentov, potem bomo tudi zmagali. Današnji igralci iz prve postave bodo že jutri menjave in današnje menjave bodo jutri začeli v prvi postavi. Tukaj ne gre za predpisan protokol. To ni ekipa, ki bi se enaka uporabljala celih enajst mesecev, ampak je ekipa iz dneva v dan.”

“Ne morem govoriti o menjavah in od igralcih, ki bodo začeli tekmo. Zaupam v ekipo. Ekipa osvaja naslove. Ničesar ne moreš osvojiti brez ekipe. Ničesar ne more biti, če ne bi dobil odgovor od svojih igralcev. Lahko je biti trener in vodja ekipe, kot je ta, ki bo zagotovo ob koncu sezone osvojila nekaj.”