X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je bil po tekmi več kot zadovoljna z izidom svojega prvega derbija, zato je pohvalil prizadevanja svojih igralcev na tekmi proti Atleticu.

“Moramo vedeti, kako lahko nadziramo tekme. Tekma se igra med dvema ekipama in je nikoli ne igra ena sama ekipa. Igrali smo proti nasprotniku, ki nas je zadolžil, da smo imeli posest žoge in da smo razmišljali obrambno. V drugem polčasu smo upočasnili tempo, da smo lahko lažje kontrolirali potek tekme in ne zaradi utrujenosti. Tekmo smo končali z Diarrajem, Alonsom in Khediro skupaj na igrišču, torej z igralci, ki znajo stopiti na žogo in nadzorovati potek na igrišču.”

Doslej nas ni na Bernabeu še nihče tako namučil, kot sedaj Atletico. Igrali smo že proti nekaterim dobrim ekipam, kot je to Milan toda, ko igraš proti Reyesu, Simau, Kunu in Forlanu, igraš proti štirimi izmed najboljših igralcev v ligi. Ti štirje igralci ustvarijo priložnosti dva na dva in vseskozi dinamično igrajo med seboj. Če k temu dodaš dobre igralce in dobrega trenerja, dobiš tri pomembne točke. Ne moreš premagati Atletica s šestimi ali sedmimi zadetki.”

“Ne moti me, da nismo vršili pritiska, do samega konca. Igrali smo glede na dogajanja na tekmi. Potem, ko smo dosegli zadetka, smo morali morali igrati in razmišljati o reševanju problemov, ki smo jih imeli. Če bomo lahko dosegli tri ali štiri gole potem bo super, vendar če jih ne moremo, potem moramo biti previdni, ker nam lahko ekipe naredijo škodo. Iker je nekajkrat odlično posredoval. Atletico je zadel vratnico in si ustvaril nekaj nevarnih priložnosti. Rezultat 2-0 je popoln in rad zmagujem tekme na tak način, tako da sem zadovoljen.”

“Rezultat 2-0 je po eni strani vedno nevaren rezultat. V zgodovini nogometa je veliko primerov s tem rezultatom. Ekipa, ki prihaja od zadaj, dobi ob zadetku psihološko prednost, vendar smo bili mi prav toliko blizu novega zadetka, kot so bili oni. To je bil ustrezen rezultat proti odlični ekipi, ki nam je povzročala težave.”

“Ta obramba bo dosegla tudi svoje zadetke. Dva, tri ali štiri na leto. Lahko zadenejo iz standardnih položajev ali pa iz protinapadov. Nocoj je bila igra hitra in Carvalho je uporabil svoj občutek, da je bil na pravem mestu. Res je, da to ni običajno, vendar pa on naredi to vsake toliko časa. Zelo težko ga je ustaviti. Ponavadi na takšnih tekmah izpostavljamo spektakularne igralce, a tokrat sta odločila Ricardo Carvalho in Sami Khedira, ki sta bila naša najboljša igralca.”

“Všeč mi je bilo, kako sta tako Higuain, kot tudi Benzema igrala. Higuain je bil blizu zadetka po spektakularnem voleju in Francoz naredili tisto, kar smo zahtevali od njega. Ohranil je posest žoge in pomagal pri nadzoru tekme. Dobro je opravil svoje delo. Zelo dober je s tehničnega stališča. V sredo bo imel priložnost začeti proti Murcii.”

“Poraz v Gijonu ali proti Murci je vedno mogoč. Nikoli ne veš, kaj vse se bo zgodilo določenega dne. Možno je, da se bo to zgodilo enega ali dvakrat zaporedoma in ko se bo to zgodilo, se bo zgodilo, ker bo nasprotnik odigral izjemno tekmo, zato ker bodo bili sposobni tega, bodo bili ambiciozni in bodo imeli tudi nekaj sreče. Kaj sam ne želim storiti, je to, da bi obupal že ob našem prvem porazu.”

“Ronaldo je ekipni igralec. Ne morem od njega pričakovati, da bo dosegal zadetke na vsaki tekmi in da bo vedno, ko bo ukradel žogo na sredini, nato tudi dosegel zadetek. Vsekakor od dela razliko. Če bo še naprej delal tako trdo kot dela sedaj, potem sam ne morem od njega zahtevati ničesar več. Sam sem več kot zadovoljen z njegovim delom. Je odličen igralec in sem navdušen sem, da ga lahko treniram.”

“Lass je odličen igralec. Igralci s klopi delajo zelo trdo in so pripravljeni pomagati ekipi, ko je to potrebno. Težko mi je, da pustim takšna igralca, kot sta Granero in Diarra, na klopi. So ekipni igralci in na takšen način se osvaja prvenstva.”